Hovenier Vleuten
Image default
Verbouwen

Klussen met balken

Er komt een moment in je leven, dat je wil dat iets radicaal anders is. Je bent er gewoon niet tevreden mee hoe het nu is en je wil het zelf gaan veranderen. Misschien heeft dit wel te maken met de bedtijd van je kinderen, met de cultuur op je werk of met hoe jouw schuur er uit ziet. Wat het ook is, het spreekwoord ‘waar een wil is, is een weg’ luidt. Als jij het wil veranderen, dan kan het.

 

Stel nou dat het ding dat jij graag wil veranderen, de schuur bij jouw huis is. Deze schuur is op een heel onhandige manier neergezet en gebouwd. De ingang van de schuur is schuin tegenover de heg. Wanneer je deze heg dus niet op tijd snoeit, kan de schuurdeur helemaal niet meer open. Ook het dak is heel onhandig gemaakt. De schuur heeft namelijk een soort zolder, maar deze is eigenlijk te laag om er echt wat mee te kunnen doen. Beide de ingang en het dak moeten volgens jou helemaal anders. Nu heb je deze zomer veel tijd, want je gaat niet op vakantie. Een ideaal moment dus om een verandering te brengen aan jouw schuur!

 

De fundering van de schuur is prima, dus je wil daar eigenlijk niets aan veranderen. Je begint met de deur. Eerst haal je die er helemaal uit en vervolgens timmer je hem dicht met een aantal balken die je besteld hebt. Daarna begin je met een zaag een gat te zagen aan de andere kant van de schuur. Met enkele versterkingshoeken plaats je hier de oude deur weer in. Nu de deur aan de goede kant zit, is het tijd om het dak aan te pakken. Hierbij krijg je gelukkig wel hulp. Je maakt het dak hoger en je zorgt dat het hele gebeuren niet instort door stevige raveeldragers bij de balken te plaatsen.

 

Nu is de klus klaar en kan jij lekker genieten van je schuur!

https://www.bnvtools.nl/