Hovenier Vleuten
Image default
Verbouwen

Wat is een EP gietvloer en wat zijn haar kenmerken?

Het aanbod met gietvloeren op de markt is tegenwoordig natuurlijk behoorlijk uitgebreid. Wanneer je deze verschillende mogelijkheden even wat meer in detail gaat kijken zal je dan ook meteen tot de vaststelling komen dat de eigenschappen het vergelijken zeker waard zijn. Wanneer je een iets beperkter budget voor handen hebt is de kans vrij groot dat je de voorkeur zal geven aan de zogenaamde EP gietvloer van G-vloeren. In dit geval hebben we het over een type gietvloer welke is vervaardigd uit het zogenaamde epoxy materiaal. Wil jij graag ontdekken over welke kenmerken een dergelijke vloer beschikt? Dan zal de informatie die je aantreft op deze pagina je daar alles over vertellen.

Wat is een EP gietvloer?

De benaming EP gietvloer wordt in de praktijk gebruikt voor de zogenaamde epoxyvloer. Het betreft hier een gietvloer welke is vervaardigd het uit materiaal epoxy. Wanneer je de keuze maakt om gebruik te gaan maken van dit type vloer zal je in de praktijk tot de vaststelling komen dat er enkele niet onbelangrijke voordelen aan verbonden zijn. Om te beginnen kan je rekenen op een naadloos vloeroppervlak. Deze zorgt ervoor dat er geen vuil in de groeven of voegen terecht kan komen. Dit maakt de vloer op zichzelf al bijzonder hygiënisch. Bovendien zorgt het naadloze oppervlak er in de praktijk ook nog eens voor dat ze veel eenvoudiger schoon te maken is. Zelfs als wordt ze dus met andere woorden eens behoorlijk vuil, dan nog is ze in een handomdraai schoongemaakt.

Welke voordelen kent de epoxy gietvloer?

De EP gietvloer kent in de praktijk tal van verschillende voordelen. In eerste instantie is er natuurlijk het naadloze oppervlak. Deze zorgt er op zichzelf al voor dat er zowel visuele als praktische voordelen gerealiseerd kunnen worden. Niet alleen zorgt deze bijvoorbeeld voor zeer hygiënische eigenschappen, bovendien kan je eveneens rekenen op een zeer strakke, moderne uitstraling.

Naast bovenstaande geldt voor de EP gietvloer tevens dat ze volledig waterdicht is en bovendien ook krasbestendige eigenschappen heeft. Nog een niet onbelangrijk voordeel heeft te maken met het feit dat er ze in heel wat verschillende kleuren kan worden uitgevoerd. Dat is voor veel mensen ontzettend belangrijk. Zij willen immers maar wat graag kunnen rekenen op een volledig uniform geheel. Geldt dat ook voor jou? Dan is het hoe dan ook een absolute aanrader om even te ontdekken in bijvoorbeeld welke verschillende kleuren deze vloer kan worden gerealiseerd.

 

Gietvloeren voor woning & bedrijf | G-vloeren

 

Een EP gietvloer is dus zeker het overwegen waard!

De talrijk aanwezige voordelen waar de epoxy gietvloer over beschikt zorgen er in de praktijk voor dat heel wat mensen ze ondertussen hebben gerealiseerd in hun woning. Ook voor in jouw huis kan ze absoluut het overwegen waard zijn. Niet alleen kan je met deze vloer immers rekenen op visuele voordelen, daarnaast is ook de kwaliteit er één die je absoluut tevreden zal stemmen. Het mag dan ook duidelijk zijn, de keuze voor een EP gietvloer is er één die je, je zowel op korte als op lange termijn allerminst zal beklagen. De voordelen spreken wat dit betreft uiteraard voor zich.