Hovenier Vleuten
Image default
Dienstverlening

Klinische Psychologen – Hoe Kunnen Ze Je Helpen?

Psychologie is eigenlijk de studie van de mentale processen en menselijk gedrag door middel van observatie, interpretatie en documentatie van hoe mensen en andere dieren omgaan met elkaar en de natuurlijke omgeving. Om dit te bereiken zoeken psychologen naar patronen die hen helpen dit te begrijpen en gedrag te anticiperen door middel van wetenschappelijk technieken, concepten en procedures om de concepten te ontdekken.

Gespecialiseerde medische psychologen spreken patiënten regelmatig en bieden diagnostische assessments binnen hun persoonlijke en private kantoor. Ze kunnen een bepaald persoon, familieleden of team voorzien van psychotherapie en kunnen zelfs modificatie programma’s ontwerpen en uitvoeren. Diverse klinische psychologen werken in ziekenhuizen samen met medische professionals en ook andere experts om behandelmethodes en interventie programma’s op te stellen en te implementeren, welke patiënten kunnen leren en volgen.

Andere medische psychologen zijn in dienst van onderwijs instellingen of medische faculteiten, waar ze opleidingen verzorgen aan studenten die geestelijke gezondheidszorg en gedrag therapieën studeren. Sommige zijn in dienst van fysiotherapeutische klinieken om patiënten met ruggenwervel trauma’s, chronische pijn of gezondheidsproblemen, hartaanvallen, artritis of neurologische aandoeningen te helpen. Anderen kunnen in dienst zijn van gemeenschapscentra voor geestelijke gezondheidszorg, crisis beheersingsdiensten, of afkick klinieken, waar ze assessments, behandelingen en remediëringsdiensten aanbieden.

Klinische psychologen kunnen je helpen met verschillende technieken wanneer je fysiek bent mishandeld of aangerand, wanneer je emotioneel uitgeput bent en zelfs wanneer je het gevoel hebt dat je gewoon wat professionele hulp nodig hebt omdat je met een probleem zit waarvan je denkt dat je er alleen niet uit komt.

Dit zijn de gebieden binnen klinische psychologie; het omvat geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, voor volwassenen, leer problemen, emotionele verstoringen, drank of drug misbruik, en geriatrische gezondheidspsychologie.

Ze hebben vaak hun eigen klinieken of praktijken waar je terecht kan voor een consult en een sessie kan inplannen met je psychiater. Zoals eerder genoemd zijn klinische psychologen veelzijdig en ze kunnen letterlijk met iedereen werken die de toestand van een patiënt kan verbeteren.

Sommigen van ons zullen denken dat wanneer iemand emotionele problemen heeft hij alleen wat extra aandacht of ondersteuning nodig heeft, maar dat is fout. De meest fragiele periode in iemands leven is wanneer ze een emotionele crisis doormaken. Voor het geval je zelf zoiets meemaakt op het moment, waarvan je denk dat je het niet aankan en dat niemand je kan helpen, schroom niet om contact te zoeken met een psycholoog in Maastricht.

https://www.depsycholoog.nl/maastricht/