Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

Vocht in huis? Zo los je het permanent op

Vocht in huis. Een bekend vochtprobleem waar veel Nederlandse huishoudens mee te maken hebben. Niet zo gek, want Nederland heeft een vochtig klimaat en bovendien zijn de meeste woningen gebouwd op vochtige grond. Toch bestaan er voordelige en effectieve oplossingen om dit vochtprobleem voor eens en altijd op te lossen.

Vaak kunnen vochtproblemen zelf verholpen worden. Wanneer het hardnekkig is of er zijn oorzaken die ontstaan vanwege beschadigingen of constructiefouten van de woning, dan zal er een vochtexpert moeten worden ingeschakeld. Maar voordat je stappen onderneemt om het vochtprobleem op te lossen, moet je eerst de oorzaak weten. Hoe herken je het vochtprobleem om de oorzaak te achterhalen? We leggen het uit.

Vochtproblemen herkennen

Teveel aan vocht in huis is hoeft niet perse een structureel vochtprobleem te zijn. Het kan gaan om een tijdelijke probleem  dat het gevolg is van vochtige periodes. Het vochtigheidsgehalte neemt dan toe door bijvoorbeeld natte kleding dat van buiten naar binnen wordt gedragen, of dat er meer wordt gedoucht. Ventileren kan dan al voldoende helpen. Dus zet regelmatig een raam open en laat de was buiten drogen. Met wat kleine dagelijkse aanpassingen hoeft vocht geen probleem te zijn.

Maar wanneer er sprake is van optrekkend vocht of doorslaand vocht omdat muren niet voldoende bescherming bieden, dan is er sprake van een structureel vochtprobleem. Dit los je zelf niet eenvoudig op. Schakel eerst een bouw- of vochtexpert in om het vochtprobleem te laten onderzoeken. Alleen de deskundigheid van deze mensen helpen bij het permanent oplossen van dit probleem.

Wil je weten hoe je vochtproblemen kunt herkennen? Kijk op de pagina: Vochtproblemen: De 5 meest voorkomende oorzaken van vocht in huis.

Vochtbestrijding. Zelf doen? Of laten doen?

Zodra de oorzaak bekend is, kan gestart worden met de vochtbestrijding. Gaat het om incidentele vochtophopingen in de woning? Dan kun je dit vaak zelf oplossen hiervoor zijn verschillende materialen beschikbaar in de betere doe-het-zelf-winkel. Bij een permanent vochtprobleem schakel je een vochtexpert in als Schrijver Systeem Vochtbestrijding. Door het plaatsen van luchtventilerende muurelementen wordt de woning permanent gezuiverd van teveel aan vocht in huis. Ga naar de website van Schrijver Systeem vraag de gratis offerte vochtbestrijding aan. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt om de woning te laten inspecteren op vochtproblemen.

Vocht in huis los je op met Schrijver Systeem

Heb je last van teveel vocht in huis? Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing om dit permanent op te lossen. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt overtollig vocht afgevoerd. Voor altijd! De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en neem contact op met Schrijver Systeem®.

https://schrijversysteem.nl/vochtproblemen/