Hovenier Vleuten
Image default
Dienstverlening

Hoe een Star Wars-begrafenis te plannen?

Onlangs is er melding gemaakt van enkele begrafenissen voor het opnemen van rouwenden verkleed als Stormtroopers in de begrafenisstoet.

Iedereen die in het uitvaartvak werkt, kan zien dat de manier waarop mensen over begrafenissen denken aan het veranderen is. Hoewel er nog steeds een grote vraag is naar traditionele diensten, heeft de opkomst van alternatieve begrafenissen een nieuwe definitie gegeven van wat mogelijk is.

Van motorlijkwagens tot het verstrooien van as via vuurwerk, er is meer keuze dan ooit om een begrafenis uniek en uniek te maken. persoonlijk. Nu gaan sci-fi-fans nog een stap verder door begrafenisondernemers te vragen hen te helpen bij het plannen van diensten met een Star Wars-thema als eerbetoon aan hun favoriete films.

Sinds de release in 1977 is de Star Wars-franchise gegroeid om ongeveer € 10 miljard waard te zijn, met honderden miljoenen toegewijde fans over de hele wereld. Sci-fi-fans staan er niet bepaald om bekend dat ze dingen half doen, dus het is misschien niet verwonderlijk dat het buitengewone fenomeen Stars Wars zijn weg vindt naar elk deel van het leven – en de dood.

Star Oorlogsbegrafenissen in de media

Het idee van een begrafenis met Star Wars-thema kreeg voor het eerst media-aandacht in 2014, nadat de vierjarige Jack Robinson tragisch stierf aan een inoperabele hersentumor. Zijn vader regelde een prachtige dienst met volledig gekostumeerde Stormtroopers en een levensgrote replica van R2-D2. De Stormtroopers, gekleed in een volledig wit strijdpantser, vergezelden de lijkwagen op zijn processie naar de kerk. Boven Jacks blauwe Stars Wars-kist stond ‘Jedi’ op een blauw-wit bloemen eerbetoon.

Begin 2015 berichtte de pers over de begrafenis van Gordon Deacon, een enorme Star Wars-fan. Op de dag van de dienst leiden vier Stormtroopers de begrafenisstoeten en rouwenden werden gevraagd om verkleed als Stars Wars-personages bij te wonen. In hetzelfde jaar werd de begrafenisstoet van grootmoeder Lorna Johnson uit Luton geleid door een begrafenisondernemer verkleed als Darth Vader, terwijl gasten verkleed kwamen als verschillende filmpersonages.

Waarom kiezen voor een Star Wars-begrafenis?

Voor meer traditioneel ingestelde mensen lijkt het misschien een beetje bizar, misschien zelfs respectloos voor de nagedachtenis van de persoon die is overleden, om iconen van de popcultuur op te nemen in de uitvaartdienst. In werkelijkheid zien veel mensen deze ongewone thema’s als het ultieme eerbetoon. Wat zou een passender manier kunnen zijn om een laatste wilsbeschikking te geven voor iemand die al zijn hele leven fan was van de geliefde franchise, lees er alles over in deze gids.

Het helpt dat de personages van Stormtrooper en Darth Vader er eigenlijk nogal ceremonieel uitzien. Helemaal in het wit en helemaal in het zwart gekleed, meestal marcherend in formatie, hoeven deze figuren niets af te doen aan de plechtigheid van de gelegenheid. Voeg daarbij de krachtige, orkestrale filmmuziek die het iconische geluid van de Stars Wars-franchise is geworden, en een themabegrafenis kan net zo waardig en reflectief zijn als elke traditionele dienst.

Een Star Wars-begrafenis regelen

Hoewel themabegrafenissen zeker niet voor iedereen zijn, als je geliefde de grootste fan van Luke Skywalker was, wil je ze misschien een afscheid geven dat een Jedi-meester waardig is.

Hier zijn een paar tips voor het regelen van een uitvaartdienst met Star Wars-thema:

  • Een voorhoede van de Stormtrooper. Het is een geweldige manier om hun liefde voor films te tonen door Stormtroopers de begrafenisstoet van je geliefde te laten begeleiden. Je zou vrienden en familie kunnen vragen om zich te verkleden; Stormtrooper-kostuums kosten ongeveer € 60 op Amazon. Anders kun je misschien de aanwezigheid van het Britse garnizoen van Stormtroopers aanvragen, die kostuums van filmkwaliteit hebben en vaak fondsenwerving en liefdadigheidswerk doen.

  • Een kist met een thema. U kunt nu op maat ontworpen doodskisten krijgen met elke afbeelding erop. Je kunt een afbeelding kiezen van het favoriete personage van je geliefde, het filmlogo of zelfs de Millennium Falcon die door de ruimte zweeft. Uw begrafenisondernemer kan contact onderhouden met bedrijven die gespecialiseerd zijn in op maat gemaakte doodskisten.

  • R2-D2 en C3PO. Het droid-duo zijn twee van de meest memorabele personages in de franchise. Sommige bedrijven, zoals Heroes 4 Hire, hebben replicamodellen te huur in het VK.

  • Een passend muzikaal eerbetoon. De muziekscore van Star Wars is geschreven door de gevierde componist John Williams en is een meesterwerk van filmische muziek. Het ‘krachtthema’ is bijzonder krachtig en kan ervoor zorgen dat er een ontroerend muziekstuk wordt gespeeld als de dienst begint.

  • Star Wars-citaten. Het universum van Star Wars is eigenlijk een heel spiritueel universum. Meester Yoda, een korte, groene, maar niettemin krachtige Jedi, heeft vaak wijze woorden die gemakkelijk kunnen worden gebruikt in een uitvaartdienst. Als Yoda bijvoorbeeld sterft, zegt hij tegen Luke Skywalker: “De schemering is op mij, en binnenkort moet de nacht vallen. Dat is de gang van zaken.” Een passend grafschrift voor elke fan.

Veel uitvaartverzorgers spelen goed in op de toegenomen vraag naar deze meer ongebruikelijke soorten uitvaarten. Met een steeds grotere nadruk op het regelen van een dienst die de persoonlijkheid van de overleden persoon weerspiegelt, kunnen dit soort verzoeken de norm worden, niet de uitzondering.

 

https://uitvaartpolis-online.com/kennisbank/uitvaartdeposito/