Hovenier Vleuten
Image default
Beauty en verzorging

Hét geheim uit China: Rijstwater voor een volle bos krullen

Voor ons Nederlanders is het idee misschien nieuw en onverwacht: waarom zou je rijstwater gebruiken voor de verzorging van je krullen? Voor Yao vrouwen in China is dit product echter onmogelijk weg te denken uit hun haarverzorging. De initiatiefnemers van Rice Up! Rijstwater zagen dat deze vrouwen een geweldige bos dik haar hebben en daarnaast worden ze pas op late leeftijd grijs. Daarom zijn ze gaan onderzoeken waarom gefermenteerd rijstwater zo goed is voor ons haar en hebben het product in Nederland op de markt gebracht.

Een mix van proteïne, vitaminen en mineralen

Gefermenteerd rijstwater bevat een natuurlijke mix van voedingsstoffen die precies goed is voor het haar. Vooral bij krullen zie je een duidelijk verschil tussen gezond en beschadigd haar. Als het haar niet goed groeit, of beschadigd raakt, dan verliest het zijn veerkracht en wordt dof en futloos. Rijstwater bevat aminozuren (proteïnes) die helpen om de schubben van de buitenste laag van het haar weer op te bouwen zodat de porositeit verbetert en het haar weer gaat glanzen en krullen.

Voedingsstoffen voor optimale haargroei

Naast aminozuren, bevat rijstwater ook een hele reeks vitaminen en mineralen. Vooral de B-vitaminen zijn erg belangrijk tijdens de groeiperiode. Je haar wordt gemaakt in een haarfollikel, een zakje in de huid waarin zich de wortel van het haar bevindt. Dit zakje bevat veel bloedvaten van waaruit de voedingsstoffen worden opgenomen door de wortel waarna dit in haar worden omgezet. Het gebruik van rijstwater zorgt ervoor dat de benodigde voedingsstoffen via de hoofdhuid bij de wortels van je haren terecht komen, waardoor ze een volle bos krullen kunnen produceren.

Meer informatie en bestellen

Op de website van Rice Up! Rijstwater kun je nog veel meer lezen over de werking van dit geniale product. Ze verkopen rijstwater op zichzelf, of in combinatie met essentiële oliën die een specifiek effect hebben voor bijvoorbeeld krullend haar. Je kunt deze olie mengen met je rijstwater voor optimale verzorging van jouw haar.