Hovenier Vleuten
Image default
Bedrijven

Wat is een waterontharder?

Soms zijn er van die producten waar je nog nooit eerder van hebt gehoord. In veel gevallen zijn dit echter producten die je dagelijks kan gebruiken. In andere situaties is dat niet het geval. Toch kan het zijn dat je wilt weten wat voor product is. Misschien ben je nieuwsgierig of houd je ervan om dingen te leren? Als je iets wilt leren dan raad ik je vooral deze blog verder te lezen.

Wat is een waterontharder?

Heb je vaker na het douchen last van een witte aanslag op je douche cabine? Heb je meerdere dingen geprobeerd maar krijg je het maar niet weg? Je bent lang niet de enige deze witte aanslag (ook wel kalk genoemd) kan moeilijk worden verwijdert wanneer dit al een tijdje erop zit. Veel waterleidingen hebben last van kalkvorming en daardoor lijkt het op iets wat onmogelijk te voorkomen is. Echter is dat niet het geval en kan je met een waterontharder de kalk tegen gaan.

Wat doet een waterontharder?

Het gebruik van een water ontharder zorgt ervoor dat er veel minder kalk in je waterleiding komt en daarmee kalkvorming tegen gaat. Door ervoor te zorgen dat Magnesium en Calcium geen kans hebben om zich bij elkaar te voegen, kan er geen kalk ontstaan. In plaats daarvan worden de 2 stoffen terug het riool in gespoeld en heb jij nergens last van. Ideaal toch? 

Wanneer moet je het aanschaffen?

Dit product kun je eigenlijk in vrijwel elke situatie aanschaffen. Ook als je geen last hebt van kalk kan dit handige product goed in gebruik zijn. Zo kun je het inzetten om kalk vorming te voorkomen maar kun je het ook gebruiken om de levensduur van je apparaten die gebruik maken van een waterleiding flink te verlengen. Daardoor , is een waterontharder in iedere situatie gewenst en kan het in iedere sitauatie bijdragen aan een betere kwaliteit water met geen of weinig  kalkvorming.

https://www.tx5000waterontharder.nl/