Hovenier Vleuten
Image default
Bedrijven

Unieke uitstraling met witte houten kerstboom

De kerstboom is een haast onmisbaar onderdeel van het kerstfeest. Of het nu natuurlijk of kunstmatig is, hij staat voor traditie en gezelligheid. Om erachter te komen welke kerstboom het beste bij je past, zijn er enkele die zeker de moeite van het bekijken waard zijn: een witte houten kerstboom bijvoorbeeld.

 

Een mooie plek voor je witte houten kerstboom

Elk jaar versier je met veel plezier je kerstboom om tijdens de eindejaarsfeestdagen een ​​magische sfeer te creëren. Of je nu de voorkeur geeft aan natuurlijke of kunstmatige bomen, je vindt bij ons zeker advies over hoe je de juiste boom moet kiezen, maar ook ideeën om het op een traditionele of originelere manier te versieren. Kerstbomen onderscheiden zich door de ruime keuze aan modellen, soorten en maten. In een hoek van de woonkamer, in het midden van een kamer, op een vensterbank, op een tafel of bij de open haard, je zult ook de maat van je boom moeten aanpassen aan de locatie die je hebt gekozen. Houd er bij je keuze rekening mee dat je boom het openen van deuren of ramen of het verkeer niet mag belemmeren. Dit geldt tijdens de vakantie of feestdagen, wanneer je veel gasten over de vloer krijgt: beter een kleinere boom en ruimte voor iedereen, in plaats van andersom. En dan zal de boom snel vol zitten met de geschenken die hem zullen omringen!

 

De witte houten kerstboom: symbool voor een witte kerst

De kerstboom is ongetwijfeld de boom die het einde van het jaar symboliseert en dat geldt al helemaal voor de witte houten kerstboom. Plotseling is het heel moeilijk om het zonder eentje te doen, zodra de maand december nadert. Ook al vraag je je tegenwoordig niet meer af van welk type kunstboom je het meest houdt omdat je dat gewoon al weet. Feit blijft dat er nog steeds een ruime keus is als het gaat om de grootte, het materiaal en de kleur. Afhankelijk van de prijs hebben ze allemaal hun eigen kenmerken en voordelen. Praktisch en op maat gemaakt om gemakkelijk in je woonkamer, in de hal of buiten op het terras te passen, zal je ongetwijfeld het model vinden dat helemaal past bij jouw budget persoonlijke smaak.

 

Kerstboom gemaakt van hout

Steeds vaker aanwezig in decoratieborden, is de houten kerstboom een ​​minimalistische variant van de traditionele kerstboom. Wat denk je van een houten kerstboom in een elegante kristalwitte kleur met een matte uitstraling? Door deze neutrale kleur kun je de boom op verschillende manieren decoreren. Een eenvoudige verlichting met wisselend licht geeft een ongeëvenaard effect. Met een hoogte van ongeveer 2,13 m is deze boom geschikt voor de meeste kamers in een huis. Het ideaal is de woonkamer, misschien in de buurt van een raam om naar buiten te verlichten. Deze boom heeft een stevige metalen steun en de 4 poten geven een grote stabiliteit aan het geheel. De takken van zo een kunstboom zijn scharnierend om het opbergen van de boom tot het volgende gebruik te vergemakkelijken.

 

Kies een witte boom die perfect bij je past

Naast de natuurlijke kerstbomen zijn witte houten kunstbomen ook een mooie optie. Ze zijn op de markt verkrijgbaar in verschillende maten, aangeboden door verschillende merken. Deze diversiteit en veelheid aan houten kerstbomen kan echter een echte hoofdpijn zijn voor beginners bij het kiezen van het model dat het beste aan hun verwachtingen voldoet. Wij helpen je graag bij het kiezen van de boom die perfect bij jou past. Bekijk eens een antiallergische witte houten kerstboom die dankzij zijn kleine afmeting prima past in een kleine ruimte. Het verplaatsen en opbergen van zo een boom is ook zeer eenvoudig dankzij het lage gewicht.

 

Witte kunstkerstboom in de vorm van een lichaam

De kunstbomen van tegenwoordig imiteren steeds meer echte natuurlijke kerstbomen. Dit geldt niet alleen voor de algemene vorm, maar ook voor details zoals de opstelling van de takken. Als je niet weet hoe je de beste kerstbomen moet selecteren, ga dan voor een model dat een natuurlijke boom zo goed mogelijk imiteert. Kies bijvoorbeeld eentje met een goed conische silhouet en een realistisch effect. Ze zijn prachtig in hun sneeuwwitte kleur en roepen de besneeuwde kerstdagen van het hoge noorden op tot in huis. Vaak voorzien van een stevige en stabiele metalen basis, zijn vrijwel alle van deze bomen ook opvouwbaar voor eenvoudig opbergen. Geef je de voorkeur aan een slank model met een smallere basis, wat geweldig is voor plaatsen met een klein vloeroppervlak? Kies dan voor een boom gemaakt van vlamvertragend en hypoallergeen materiaal en scharnierende takken bevestigd aan een centrale paal.

 

Decoratietips voor je kerstboom

Voordat je begint met versieren, moet jouw kerstboom worden aangepast aan de plafondhoogte van je huis. Om de maat van je boom te kiezen, zorg je ervoor dat je minimaal 15 cm tussen het plafond en de top van de boom laat. Dit hangt ook af van de grootte van je ster bovenaan. Kies bij het versieren van een brede boom het liefst voor kerstballen en slingers. Als je de voorkeur geeft aan een sobere decoratie, dan zou je in plaats daarvan het beste kunnen gaan voor een dunne en slanke boom. Die benadrukt namelijk de elementen die je erover uitstrooit, zonder de indruk van leegte te wekken. Er zijn ook prachtige witte houten kerstbomen die je uitstekend bij de ingang van een huis of op de veranda kunt plaatsen. Voorzien van sfeervolle kerstverlichting en bijpassende ornamenten, wordt deze boom tijdens de kerstdagen letterlijk en figuurlijk een lichtpuntje in je leven!