Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

De leukste accessoire voor in je tuin

Naast bloemen, planten en bomen zijn er nog veel meer accessoires voor in je tuin verkrijgbaar. Een vogelhuisje bijvoorbeeld! Het huisje zelf ziet er al erg leuk uit, maar de gezelligheid die het aantrekt van de vogels, dat is pas echt leuk! Diverse tuinvogels komen af op vogelhuisjes, sommige huisjes zijn speciaal gemaakt voor een bepaald soort, dat is afhankelijk van de opening en het materiaal van het huisje, er zijn ook vogelhuizen voor verschillende vogelsoorten.

Waar hang je een vogelhuisje op?

Kies een rustige en beschutte plek. Een rustige plek omdat er nooit vogels af zullen komen op een drukke plek waar continu mensen of huisdieren te vinden zijn. De geluiden en bewegingen van mensen schrikken de vogels af, ze kunnen niet ongestoord hun gang gaan, en dat is jammer, want dat is juist wat je graag zou willen wanneer je het vogelhuisje in je tuin zet. Kies dus liever een plekje iets meer achterin je tuin, of een rustige hoek waar vogels ongestoord hun gang kunnen gaan. Let er wel op dat je natuurlijk een plek kiest waar je hem nog wel kunt zien, het zou ook jammer zijn dat je alles mist wat er in het huisje gebeurt. Kies een beschutte plek omdat vogels (ook) niet houden van een regenachtige plek óf juist een plek waar ’s zomers de héle dag de felle zon op staat. Vogels houden daar niet van. Kies dus een beschutte plek en zorg voor een vrije aanvliegroute. De vogels moeten natuurlijk wel gemakkelijk het huisje in kunnen vliegen. Als er een struik voor de opening zit, is dat niet gemakkelijk en zullen ze het niet gauw als verblijfplaats kiezen.

Vind je het interessant dat vogels op het vogelhuisje af komen? Misschien is een voederhuisje dan nóg wel interessanter voor je! Een voederhuis is open, je legt er vogelvoer in en het is een kwestie van een klein beetje geduld want de vogels weten het snel genoeg te vinden. Je kunt experimenteren met verschillende soorten voer, dan merk je dat er ook verschillende vogels op af komen en je ziet welke voersoort populair is.