Hovenier Vleuten
Image default
Eten en drinken

Makkelijk Jambalaya Recept met Rode Aardappelen

Een variatie op het traditionele, dit eenvoudige jambalaya-recept smaakt geweldig met rode aardappelen! Een geweldig idee voor een eenpansdiner voor elk moment van het jaar.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie, verdeeld
  • 1 pond andouille-worst, in rondjes van 1/4 inch gesneden
  • 2 kipfilets zonder vel, in hapklare stukjes gesneden
  • 2 groene paprika’s, in blokjes gesneden
  • 2 bleekselderijribben, in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 (14 ons) blik in blokjes gesneden tomaten
  • 3 – 4 kopjes kippenbouillon
  • 2 eetlepels Creoolse kruiden
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 grote rode aardappelen, in hapklare stukjes gesneden
  • 1/2 pond grote rauwe garnalen, gepeld en ontdarmd
  • 2-3 groene uien, indien gewenst in blokjes gesneden om te garneren

Routebeschrijving:

  1. In een grote soeppan of Nederlandse oven op middelhoog vuur 1 eetlepel olijfolie. Voeg de worstrondes en kip toe. Bak tot ze bruin zijn, ongeveer 5-8 minuten. Breng over naar een met papieren handdoek beklede plaat.
  2. Voeg de resterende olijfolie toe aan de pan. Voeg de paprika, selderij, uien en knoflook toe. Bak tot de uien zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  3. Roer de in blokjes gesneden tomaten, kippenbouillon, Creoolse kruiden, laurierblaadjes en aardappelen erdoor. Breng aan de kook, laat het sudderen en kook tot de aardappelen zacht zijn, ongeveer 20-30 minuten, af en toe roeren.
  4. Voeg de worst en kip toe aan de pot en roer om te combineren. Voeg de garnalen toe en laat sudderen tot de garnalen gaar en roze zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  5. Verwijder de laurierblaadjes, breng op smaak en garneer indien gewenst met in blokjes gesneden groene uien.

Opmerkingen:

Voor de worst kun je elke rookworst gebruiken.

Houd je niet van zeevruchten? Geen probleem, laat het gewoon weg en ga verder met het recept zoals aangegeven.

Om het wat pittiger te maken, voeg je wat hete pepers toe samen met de groene pepers. Of geef het net dat beetje extra met je favoriete hete saus bij het serveren.