Hovenier Vleuten
Image default
Aanbiedingen

Je tuinafval opruimen

Wanneer je in Rotterdam woont en bezig bent met je tuin dan weet je dat dat vaak behoorlijk veel afval kan geven. In de tuin werken zorgt ervoor dat er veel afval komt, zeker net na de winter. Je tuin moet zomer klaar worden gemaakt en dan is het logisch dat sommige bloemen of planten worden verwijderd. Zeker als die bloemen of planten niet meer gaan bloeien is het zeer zonde om deze in je tuin te laten staan. Je kunt ervoor kiezen om al je afval in je groencontainer te doen, maar deze is vaak snel vol. Wanneer deze vol is moet je je afval zelf gaan wegbrengen omdat je verder wil werken, maar daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten. Het is dan een idee om een container te huren in Rotterdam. Een container huren in Rotterdam gaat eenvoudig. Kies voor de groenafvalcontainer en je kunt met een gerust hart in de tuin werken. Ben je benieuwd naar deze container? Lees dan verder.

 

Container

De groenafvalcontainer is een container waarin het afval uit je tuin mag. Lang niet alles mag erin. Wil je er bijvoorbeeld kozijnen in gooien? Dan kun je beter kiezen voor een andere container. Ook wanneer je tuinmeubels kwijt wil dan is deze container niet geschikt. Zolang het gaat om tuinafval wel. In deze container mag je namelijk takken, snoei/maaiafval, hooi en stro, plantenresten, struiken en GFT afval doen. In deze container mogen dan weer geen zand, steen, kunstgras, bewerkt hout en ander afval dan groenafval.

 

Hoe werkt het?

Wanneer je besluit een groenafvalcontainer te huren dan kun je kiezen voor vier verschillende maten. Je kunt kiezen uit 3 m3, 6 m3, 10 m3 en een gesloten 10 m3. De container is altijd geschikt voor veel afval, maar het advies is om de geschatte hoeveelheid naar boven af te ronden. Je hebt meestal toch meer afval dan je verwacht had. Vervolgens kun je de container gemakkelijk online bestellen. De container mag tot vier weken voor je deur blijven staan. Dat is inbegrepen in de prijs, net als de milieutoeslagen en het plaatsen en ophalen van de container. Zelf hoef je dus niet veel te doen. Het is wel handig dat je thuis bent als de container wordt geplaatst, zodat je samen met de chauffeur kunt kijken waar deze geplaatst moet worden.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-rotterdam/