Hovenier Vleuten
Image default
Zorg

Laat je kind buiten genieten met dagbesteding in Zeeland

Kinderen die op de een of andere manier met zichzelf in de knoop zitten hebben soms baat bij een bijzondere manier van therapie. Deze kan gegeven worden op een zorgboerderij. Voor dagbesteding in Zeeland kun je onder andere terecht bij Zorgboerderij SAM-en in Ovezande. Hier wordt gewerkt met paarden. De bezoekers kunnen zich bezighouden met de verzorging van de dieren. Daarnaast kunnen ze zich bekwamen in het voltigeren. De paarden zijn uiteraard gewend aan onervaren berijders. Er wordt altijd alles aan gedaan om ongelukken en blessures te voorkomen. De ervaring leert dat werken met dieren zorgt voor innerlijke rust en voor meer geloof in het eigen kunnen. Dit heeft vanzelfsprekend weer zijn weerslag op het functioneren op school en in het dagelijks leven.

Genieten in de natuur en werken aan jezelf

De groepsdruk onder jongeren is vaak groot. Als je niet voldoet aan de norm dan val je al snel overal buiten. Als jouw kind het lastig heeft op school of in de sociale omgang dan kan dagbesteding in Zeeland zeker helpen. Meer zelfvertrouwen en meer geloof in het eigen kunnen zorgen ervoor dat je kind zich ook in andere situaties zekerder voelt. Wie weet ontdekt je zoon of dochter een bijzonder talent dat verder ontwikkeld kan worden of een sport waar hij of zij zich verder in wil ontwikkelen.

Werken aan jezelf onder deskundige begeleiding

Zorgboerderij SAM-en in Ovezande is niet zomaar een boerderij met paarden. Hier zijn kinderen, jongeren en jongvolwassenen welkom om onder professionele begeleiding aan zichzelf te werken. Door middel van dagbesteding in Zeeland kunnen ze ontdekken waar hun sterke kanten en mogelijkheden liggen. Ook als je kind een PGB of andere uitkering heeft kun je hier terecht. De zorgboerderij is aangesloten bij Klaver4 en dus erkend door gemeenten en andere instanties die persoonlijke budgetten en uitkeringen toekennen. Voor meer informatie kun je de website bezoeken.

https://www.sam-en.nl/