Hovenier Vleuten
Image default
Bedrijven

Hoe gebruik je een tension wrench?

Veel beginners maken de fout om veel te veel druk op de tension wrench uit te oefenen. Er is echter niet veel meer druk nodig dan de druk die je normaal zou gebruiken om een sleutel te draaien. Niet veel dus. Dit is trouwens wel bij elk slot verschillende. Oudere sloten hebben vaak iets meer druk nodig omdat ze niet meer zo soepel draaien.  
Wanneer je deze roterende druk uitoefend dan ontstaat er een klein randje binnen in het slot. Een klein randje die net genoeg is om de kleine pinnetjes op te doen rusten. Wanneer je ze naar deze positie brengt dan kan het slot open doordat er en opening onstaat rondom de kern van het slot. 

 

Voel het verschil

Het voordeel van dit randje is ook dat je het kunt voelen wanneer de pinnen op dit randje rusten. Ze geven dan namelijk net wat minder weerstand dan dat ze normaal doen. Hier is echter wel training voor nodig om dit te herkennen.

De pinnetjes zijn namelijk zo klein en het is echt een heel subtiel verschil dat lockpickers doet overtuigen dat ze op het juiste spoor zijn. Deze methode van lockpicking heet single pin picking en is meer voor de gevorderde. 
 

Op goed geluk!

De meeste beginners die klooien maar wat en en vaak werkt dit net zo goed. Gewoon net zoveel combinaties proberen tot het slot open gaat. Dit wordt in het Engels ook wel een raking genoemd.

Google translate vertaald dit naar “harken”. Ook al zou ik het zelf niet zo noemen. Je gebruikt hierbij de lockpick tools met meerdere karteltjes om zoveel mogelijk pinnen aan te raken. En je wrijft de lockpick over de pinnen om ze op die manier naar de juiste positie te krijgen. 
 
Nou dat was het weer voor deze blog. Tot de volgende keer!

https://lock-lab.com/tool-zone/tension-tools/