Hovenier Vleuten
Image default
Electronica en Computers

Alles over Max Verstappen

Alles over Max Verstappen

 

Max verstappen is een Nederlandse autocoureur die uitkomt in de Formule 1 voor het team Red Bull Racing. Max Verstappen werd geboren op 30 september 1997 in Hasselt, België. Zijn vader, Jos Verstappen, is een voormalige Formule 1-coureur die uitkwam voor teams als Benetton, Tyrrell en Stewart. Zijn moeder, Sophie Kumpen, is een Belgisch model. Max begon zijn carrière in het karten op 4-jarige leeftijd. Hij won diverse kampioenschappen en trok de aandacht van het Red Bull junior team. In 2014 maakte hij zijn debuut in de formule 3 en werd hij de jongste coureur die een race won in die serie.

 

De jaren daarna

 

Het jaar daarop sloot hij zich aan bij het raceteam van Red Bull als reservecoureur. Hij maakte op 17-jarige leeftijd zijn Formule 1-debuut in de Grand Prix van Australië van 2015 en werd daarmee de jongste coureur die in de Formule 1 achter een Racestuur zat. In 2016 eindigde hij als 3e in het rijders kampioenschap, achter Lewis Hamilton en Nico Rosberg. In 2017 won hij de Grand Prix van Maleisië en werd daarmee de jongste coureur die een Formule 1-race won.

 

De toekomst van Max Verstappen

 

Max Verstappen is een van de veelbelovendste jonge coureurs in de Formule 1 van dit moment. Met zijn natuurlijke talent en agressieve rijstijl is hij zeker een coureur om rekening mee te houden voor de komende jaren. Zijn absolute hoogtepunt beleefde hij natuurlijk in 2021 toen Max in een zinderende slotfase in Abu Dhabi voor het eerst de wereldbeker wist te veroveren. Ook in 2022 ligt Max op koers om voor het tweede jaar op rij deze prijs te bemachtigen. Kortom, een absolute topper dus! Lijkt je het ook wel wat om te racen, dan vind je online verschillende simulatie mogelijkheden die als best getest zijn zodat ook je je Formule 1 carrière fictief kunt beginnen.