Hovenier Vleuten
Image default
Bloemen

Het planten van het lelietje van dalen

Het lelietje-van-dalen is een delicate bloem die al sinds de oudheid wordt gewaardeerd. Ze staat bekend om haar zoete, geurige geur en prachtige witte klokvormige bloemen. Als je dit seizoen een elegant tintje aan je tuin wilt geven, overweeg dan wat lelietjes-van-dalen bollen te planten! In deze blogpost bekijken we waarom deze bloembollen zo bijzonder zijn en hoe je kunt beginnen met het planten ervan in je eigen tuin.

Waarom lelietjes-van-dalen?

Lelietjes-van-dalen bollen zijn uniek omdat ze gedurende de winter en de lente slapend blijven. Dit betekent dat je ze bij aankoop kunt opbergen tot het tijd is om ze in het late voorjaar of de vroege zomer te planten. Eenmaal geplant vergen ze weinig onderhoud, zodat je het hele seizoen van hun schoonheid kunt genieten zonder je zorgen te hoeven maken over overbewatering of andere onderhoudstaken. Bovendien voegt hun zoete geur een betoverende sfeer toe aan je tuin!

bloembollen

Hoe plant je lelietjes-van-dalen bollen?

Lelietjes-van-dalen bloembollen planten is gemakkelijk en leuk! Alles wat je nodig hebt is een zonnige plek in je tuin met goed gedraineerde grond. Volg dan gewoon deze eenvoudige stappen:

1.Graaf gaten van 6 centimeter diep en 3 centimeter uit elkaar.

 

2.Plaats een bol in elk gat en bedek met aarde.    

3. Geef tijdens het groeiseizoen regelmatig water (maar niet te vaak!).      

 

4. Bemest eenmaal per jaar met een uitgebalanceerde meststof nadat de bloei is beëindigd om de groei van volgend jaar te bevorderen.  

 

5. Splits klompjes om de drie jaar indien nodig voor meer planten of een betere bloei!

Eenmaal correct geplant, kun je binnen twee seizoenen bloei verwachten! En maak je geen zorgen als je minder bloemen ziet dan verwacht; soms duurt het meerdere jaren voordat lelietjes-van-dalen hun volledige potentiële grootte en aantal bloemen bereiken!

 

Het planten van lelietjes-van-dalen bollen is een leuke en lonende ervaring die nog vele seizoenen schoonheid en geur in je tuin zal brengen! Met minimaal onderhoud zijn deze verrukkelijke bloemen zeker een genot voor klanten overal die op zoek zijn naar een oogstrelende toevoeging aan hun buitenruimte dit zomerseizoen. Begin nu met winkelen voor lelietjes-van-dalen – ze zullen niet eeuwig beschikbaar zijn!