Hovenier Vleuten
Image default
Bloemen

5 vrolijke bloemsoorten

Ben je eens op zoek naar een bijzondere en nieuwe bloemsoort? In deze blog vind je 5 vrolijke en bijzondere bloemen die misschien wat minder bekend zijn. Je kunt ze als losse snijbloemen bestellen, maar je kunt ze natuurlijk ook een boeket laten bezorgen met deze en andere matchende bloemen. 

 

Tulp Parrot

De diversiteit van tulpen is enorm en daarom heb ik gekozen voor de Parrot. Ook wel papegaai of parkiet tulp genoemd. Deze tulpsoort bloeit in het midden van het voorjaar. De Parrot onderscheidt zich door zijn gekrulde kroonbladeren en de grote bloem. De kleuren zijn fel en lopen erg uiteen. De meeste soorten bestaan uit twee of meerdere kleuren. Laat u verrassen door deze uitbundige tulp. 

 

Red Naomi 

Red Naomi is een grootbloemige roos van de Hollandse kwekerij Porta Nova. De roos is zeer gevuld en komt prachtig rond open. De bloem kan zo’n 12 dagen op de vaas staan. Red Naomi heeft het FFP label. Dit label (fair flowers fair plants) staat voor duurzaam geteelde bloemen en planten. De Red Naomi Supra is een klasse apart en voldoet dan ook aan de allerhoogste kwaliteitseisen. 

 

Curcuma

Deze exotische bloem komt oorspronkelijk uit Thailand en Birma. De naam van de bloem komt van het Arabische woord kurkum, wat geel betekent. De Nederlandse naam is Siamese Tulp. Deze bloem is vanaf mei tot en met september te verkrijgen. De kleuren lopen uiteen van wit, geel, coral/roze tot roze/paarse tinten. Met zijn extravagante bloemen is deze bloem echt een blikvanger in uw vaas!

 

Miss Piggy

De Miss Piggy is een roos welke u verrast door haar twee kleuren. De roos is oranje van kleur en wordt naarmate de bloemen zich verder ontwikkeld meer roze. De bloem valt prachtig open en is licht geurend. Voor een langdurig vaasleven is het van belang de vaas goed te blijven vullen met water. De Miss Piggy heeft het FFP label.

 

Paeonia

De bloem staat symbool voor vergankelijke weelderigheid, nobelheid en overdaad. prachtig om te gebruiken in een veldboeket of om solitair te plaatsen. Ongeveer 95% van de pioenen komt van Nederlandse kwekers. De bekendste soorten zijn de zacht roze Sarah Bernhardt en Shirley Temple. Bekende dubbele bloemen zijn de rood, paarse Karl Rosenfield en de witte Duchesse de Nemours. Twee nieuwe cultivars zijn Red Charm en Flame. Pioenrozen zijn te verkrijgen in het wit, geel, oranje, roze, rood en paars tinten. Pioenen worden in de maand mei tot half juni aangeboden. Haal het seizoen in huis en bestel online deze charmante bloem.

 

Gerelateerde artikelen

Bescherm jouw groente