Hovenier Vleuten
Image default
Industrie

Wat is civiele techniek?

Civiele techniek is een belangrijke tak binnen de ingenieurswereld. Het omvat alles wat met constructie van de gebouwde omgeving te maken heeft. Denk hierbij aan infrastructuur, bruggen, tunnels en dijken, maar ook aan het droogleggen van wateren of bouwen in, op of aan het water. Een ingenieursbureau kan veel baat hebben bij kennis van civiele techniek. Maters en de Koning is een ingenieursbedrijf dat zich hierin specialiseert. Wij kunnen u helpen met al uw civiele technische vraagstukken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Welke werkzaamheden biedt een ingenieursbureau?

Een ingenieursbureau kan zich op verschillende manieren specialiseren. Zo is er de scheeps- en jachtbouw, maar ook aardolie-, weg- en waterbouw. Civiele techniek valt onder de laatste categorie. Ingenieurs die zich hierin hebben gespecialiseerd, kunnen werkzaam zijn in de bouw of als consultant. Werkzaamheden in de bouw kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het ontwerpen van constructies, het begeleiden van projecten of het toezicht houden op de uitvoering van werken. Als consultant kan een ingenieur civiele techniek advies geven aan bedrijven, overheden of particulieren. Dit kan gaan over allerlei verschillende onderwerpen, zoals veiligheid, duurzaamheid of bouwkundige regelgeving.

Waar komen de opdrachten vandaan?

Civiele techniek komt voort uit de industriële revolutie. In die tijd was er een grote behoefte aan ingenieurs die zich konden bezighouden met het ontwerpen en bouwen van bruggen, wegen en kanalen. Deze ingenieurs moesten niet alleen kunnen rekenen en tekenen, maar ook beschikken over kennis van materialen en constructietechnieken. Omdat het vakgebied steeds complexer werd, is de rol van ingenieur steeds meer uitgebreid. Tegenwoordig wordt er niet alleen gekeken naar de constructieve aspecten, maar ook naar duurzaamheid en milieu.

Wat is Maters en de Koning?

Maters en de Koning is een ingenieursbureau dat zich richt op civiele techniek. Wij hebben ruime ervaring in het ontwerpen, bouwen en beheren van verschillende soorten projecten. Denk hierbij aan wegen, bruggen, tunnels, dijken of waterwerken. Wij kunnen u helpen met al uw civiele technische vraagstukken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.