Hovenier Vleuten
Image default
Electronica en Computers

Office 2019 versus Office 365: Welke licentie is het beste voor jou?

Microsoft Office is een van de meest populaire softwarepakketten voor document- en werkbalkverwerking, presentaties en spreadsheets. Er zijn echter twee verschillende versies van Microsoft Office beschikbaar: Office 2019 en Office 365. In deze blogpost zullen we de belangrijkste verschillen tussen deze twee versies bespreken, zodat je kunt beslissen welke licentie het beste bij jouw wensen past.

Office 2019

Office 2019 is de meest recente vastgelegde versie van Microsoft Office. Dit betekent dat het geen abonnements- of cloudgebaseerde service is, maar een éénmalige aankoop van de software. Als je Office 2019 koopt, heb je toegang tot de software voor onbepaalde tijd, zonder maandelijkse of jaarlijkse kosten.

Met Office 2019 krijg je de populaire programma’s Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher en Access. Deze programma’s zijn gelijk aan de online versie van Office, maar zonder de extra functies die Office 365 biedt.

Office 2019 is ideaal voor gebruikers die een eenvoudigere en minder complexe softwarepakket nodig hebben, zoals particulieren of kleine bedrijven die niet veel gebruik maken van de cloud. Deze software is ook een goede optie voor mensen die geen snelle internetverbinding hebben, omdat de software zonder internetverbinding kan worden gebruikt.

Office 365

Office 365 is de cloudgebaseerde versie van Microsoft Office. Dit betekent dat je een abonnement moet nemen om toegang te krijgen tot de software, in plaats van een éénmalige aankoop te doen. Het abonnement is beschikbaar voor maandelijks of jaarlijks betaling.

Office 365 biedt niet alleen dezelfde programma’s als Office 2019, maar ook extra functies zoals online opslag, real-time samenwerking en e-mail. Hierdoor is Office 365 een goede optie voor gebruikers die veel samenwerken en vaak onderweg zijn, omdat de software online toegankelijk is via een internetverbinding.

Daarnaast biedt Office 365 ook automatische updates, zodat gebruikers altijd toegang hebben tot de nieuwste functies en verbeteringen. Dit is handig voor gebruikers die vaak werken met de nieuwste technologieën en hun software up-to-date willen houden.

Conclusie

Beide versies van Microsoft Office, Office 2019 en Office 365, bieden gebruikers toegang tot de populaire programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint. De keuze tussen deze programma’s hangt daarom ook deels af van je eigen wensen en behoeften. Zelf hebben we goede ervaringen met office 2021 en office 365.

https://www.besteloffice.nl