Hovenier Vleuten
Image default
Gezondheid

Dry needling in Veenendaal: de behandelmethode uitgelegd

De kans bestaat dat u er nog niet eerder van heeft gehoord, maar dry needling in Veenendaal is wel degelijk een erkende vorm van fysiotherapie. Bij deze behandeling worden dunnen naalden gebruikt om pijnlijke spierknopen, zogeheten trigger points, uit te schakelen. Trigger points veroorzaken pijn, stijfheid en krachtsverlies en kunnen uitstralen naar andere plaatsen. Heeft u last van een sportblessure, rugklachten, aanhoudende hoofdpijnen, RSI klachten of andere spiergerelateerde problematiek? Dan bent u bij Fysiotherapie Beatrixpark aan het juiste adres voor dry needling in de buurt van Veenendaal.

Een steeds vaker toegepaste behandelwijze

De praktijk is de grootste in de omgeving van Veenendaal. Er zijn enkel erkende fysiotherapeuten werkzaam. Naast deze behandelmethode worden er ook tal van andere therapieën gegeven, waaronder fysiotherapie bij diabetes. Het gebruik van naalden is een officiële behandelwijze en wordt in steeds meer praktijken, maar ook ziekenhuizen en revalidatiecentra gebruikt. Uiteraard zijn alle fysiotherapeuten van de grootste fysiotherapeutische praktijk in de omgeving van Veenendaal BIG-geregistreerd. Deze registratie vormt het bewijs van de bevoegdheid van een zorgverlener.

 

 

De werkwijze

Ondergaat u een behandeling van dry needling in Veenendaal, dan prikt de fysiotherapeut met een speciaal daarvoor bedoelde naad in de pijnlijke spierknoop. Deze prik wordt dusdanig gezet, dat deze zelf geen pijn oplevert. De verkramping van de spier die hiervan als gevolg optreedt, is wel pijnlijk. Vaak is dit van korte duur. De spierpijn die naar aanleiding van een behandeling is ontstaan, verdwijnt meestal binnen een etmaal. De efficiëntie van de methode is meermaals ruimschoots bewezen. 

Aanbieder van de meest uiteenlopende fysiotherapeutische behandelingen

Bij Fysiotherapie Beatrixpark bent u aan het juiste adres voor dry needling in Veenendaal, maar ook voor allerlei andere behandelingen: van ademtherapie tot fysiotherapie bij diabetes. Fysiotherapie bij diabetes vindt overigens in groepsverband plaats. Daarnaast biedt de praktijk zogeheten Fysio Fitness: een verantwoorde manier van trainen voor iedereen, ongeacht de sportervaring. Het volgen van een fysiotherapeutische behandeling in de praktijk is niet nodig om hieraan deel te nemen.