Hovenier Vleuten
Image default
Gezondheid

5 tips om snel af te vallen

Vakanties zijn voor velen een tijd van totale rust, waarin lichamelijke activiteit en gezonde lichaamsverzorging doorgaans terzijde worden geschoven. In dit seizoen is het gebruikelijk om discipline te verliezen bij het eten en sporten, wat kan leiden tot onevenwichtigheden in het lichaam, later spijt en een fysieke deconditionering waaraan moet worden gewerkt wanneer de rustdagen eindigen.

 

In principe is het belangrijk om rekening te houden met de tijd die is verstreken sinds de laatste keer dat u heeft gesport, hiervan hangt af van de manier waarop u de fysieke activiteit moet hervatten na enkele dagen en zelfs weken rust; Als het bijvoorbeeld tot 1 maand duurt zonder enige oefening, moet het voor 50% van de training worden gestart, of het nu gaat om belasting, tijd of snelheid; Hoe minder tijd je hebt gehad, hoe sneller je de fysieke conditionering van vroeger krijgt.

 

Tijdens vakanties gebeurt hetzelfde, het is anders om lange afstanden te lopen, een zware koffer te dragen, dan de hele dag op het strand te liggen, te eten en te zonnen. Aangenomen wordt dat na een maand rust de deconditionering begint, na twee maanden de persoon al gedeconditioneerd is en na drie maanden de persoon weer als sedentair wordt beschouwd.

 

  • Verminder eenvoudige suikers (snoep, frisdrank, ijs, koekjes, enz.)
  • Verminder complexe suikers, waaronder koolhydraten zoals aardappel, yucca, pasta of banaan, die een hoge calorie-inname bevatten. U hoeft uw consumptie niet uit te roeien, maar breng gewoon uw porties in evenwicht of u kunt gebruikmaken van de producten van Herba4everyone
  • Verminder de calorie-inname ten koste van vet door het soort voedsel te koken dat ze bevat. Eet bijvoorbeeld in plaats van frites en gebakken bakbananen gestoomde aardappelen en gekookte of gebakken bakbananen.
  • Minstens 150 minuten cardiovasculair werk (joggen, wandelen, fietsen). Je kunt vijf keer per week 30 minuten stevig wandelen, of de tijd verdelen in drie wandelingen van minstens 10 minuten of twee van 15 minuten per dag.
  • Voer krachtoefeningen uit om de tijdens rusttijd verloren spiermassa terug te winnen.