Hovenier Vleuten
Image default
Aanbiedingen

Cote de boeuf is altijd een goed idee

Het staat zo mooi op de tafel, die cote de boeuf. Het is een behoorlijk imposant stuk vlees waar je heerlijk met een groepje mensen van kunt genieten. Wat is een cote de boeuf en hoe kun je het bereiden? Dat lees je allemaal hier.

De cote de boeuf

De cote de boeuf is een stuk rundvlees wat van de ribben van het rund komt. Een rund heeft twaalf ribben en de cote de boeuf is van de eerste zes ribben gesneden. Het is een populair stuk vlees, vooral voor belangrijke gelegenheden. Het ziet er namelijk prachtig uit en het is ook nog eens heerlijk.

Mals en sappig

De cote de boeuf is een heerlijk mals stuk vlees wat ook nog eens super smaakvol is. Het heeft weinig kruiden nodig, omdat het van zichzelf al zo’n heerlijke smaak heeft. Als je cote de boeuf voor de eerste keer bereidt, probeer het dan met zo min mogelijk toevoegingen te maken. Dan kun je de echte smaak van de cote de boeuf ontdekken.

Lekker met kruiden

Als je wel wat aan de cote de boeuf wilt toevoegen, dan kan het lekker zijn om wat kruiden toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld rozemarijn of tijm toevoegen om wat extra smaak in de cote de boeuf te creëren. Dit hoeft niet echter niet per se! De cote de boeuf kan ook prima zonder kruiden worden geserveerd. Het heeft namelijk een volle smaak van zichzelf.

Bak in het vet

De cote de boeuf heeft een laagje vet aan de zijkant en het is een goed idee om je cote de boeuf heerlijk in dit laagje vet te bakken. Ook kun je dit vet prima serveren bij het eten. Het is heerlijk voor over de rijst of aardappels.

Oven of barbecue

Het is het lekkerste om de cote de boeuf in de oven of op de barbecue te garen. Voordat je de cote de boeuf gaat garen, is het belangrijk dat hij eerst goed op kamertemperatuur komt. Op die manier kan hij makkelijker en lekkerder garen in de oven of op de barbecue. Een andere tip is om een kernthermometer te gebruiken wanneer je de cote de boeuf opwarmt. Op die manier weet je precies of de cote de boeuf rare of medium is gebakken.

Tot slot

Een cote te boeuf trekt echt de aandacht op een feestje. Door hem simpel maar goed te bereiden, zullen jouw gasten hier heerlijk van kunnen genieten. Serveer de cote de boeuf met een lekker bijgerecht, maar laat de cote de boeuf het pronkstuk van de maaltijd zijn.