Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

Zo zorg je ervoor dat je tot laat in het seizoen buiten kunt zitten

Ben jij gek op buiten zitten en wil je elk jaar het liefst tot laat in het seizoen van de tuin genieten? Met een paar kleine aanpassingen kun jij aanzienlijk langer van jouw tuin genieten. Wij vertellen je hoe. 

Een terrasoverkapping laten plaatsen

Wil jij tot laat in het seizoen buiten kunnen zitten en van jouw tuin genieten? Dan is het aan te raden om jouw terras te verrijken met een terrasoverkapping. Een terrasoverkapping zorgt voor beschutting tegen zon, wind en regen, waardoor u ook met mindere weersomstandigheden buiten kunt genieten. Ze kunnen daarnaast worden uitgerust met allerlei gemakken, waardoor het buitenleven nóg comfortabeler wordt. Van uitschuifbare wanden tot buitenkeukens, de mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je fantasie de vrije loop en geef jouw terras een indeling die helemaal bij jou past.

Het belang van een goede verwarmingsbron

Omdat het later in het seizoen ‘s avonds snel afkoelt, is het belangrijk dat het terras niet alleen beschut wordt, maar ook voorzien is van een goede verwarmingsbron. Hierbij kun je denken aan een gezellige vuurkorf of vuurschaal, maar ook een terraskachel of een heater behoren tot de mogelijkheden. Om koolmonoxidevergiftiging en andere gevaren te voorkomen is het aan te raden om het terras, wanneer het verwarmt wordt met één van de bovengenoemde terrasverwarmers, niet volledig af te sluiten met schuifwanden, maar voldoende te ventileren. Zo blijft de temperatuur aangenaam en hoef je je geen zorgen te maken dat er gevaarlijke gassen blijven hangen.

De kracht van goede verlichting

Ook goede verlichting speelt een grote rol in hoe lang je van de tuin kunt genieten. Een mooi verlichte tuin en een goed verlicht terras zorgen ervoor dat het ook in de maanden als het wat eerder donker wordt nog goed vertoeven is in de tuin. Verlichting schept sfeer en gezelligheid en zorgt er bovendien voor dat u uw prachtige tuin ook als het donker is kunt blijven bewonderen.

Hulp van een hovenier in Hoogeveen

Wil jij jouw tuin verrijken met één of meerdere van de bovengenoemde elementen maar heb je twee linkerhanden? Dan is het aan te raden om de aanleg ervan uit te besteden aan een ervaren hovenier in Hoogeveen of een andere plaats bij jou in de buurt. Een hovenier in Hoogeveen weet precies wat het beste bij jouw tuin past en legt het op de juiste wijze aan, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan en jij er jarenlang onbezorgd van kunt genieten.