Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn de beste soorten bestrating voor elk onderdeel van jouw tuin

Wil jij jouw tuin opnieuw bestraten en ben je voor elk onderdeel van de tuin op zoek naar passende bestrating? Wij vertellen je welke soorten bestrating je beter wel en niet kunt gebruiken voor het bestraten van diverse gedeeltes van jouw tuin.

De beste bestrating voor het terras

De bestrating van het terras moet aan verschillende eisen voldoen. Zo moet het een hoge sierwaarde hebben, moet het oppervlak van de tegels of stenen goed tegen een stootje kunnen en moet er een legverband mogelijk zijn met slechts kleine groeven tussen de stenen, zodat de poten van het tuinmeubilair niet in de bestrating weg kunnen zakken. Het terras kan bestraat worden met luxe betontegels of prachtige sierbestrating, maar het is ook mogelijk om jouw terras te voorzien van prachtige keramische tegels. Keramische tegels hebben een prachtige uitstraling, zijn uitstekend tegen een stootje bestand en geven jouw terras een huiselijke en gezellige uitstraling.

Het bestraten van de tuinpaden

De bestrating van de tuinpaden hoeft niet per se sterk te zijn, zolang er maar wordt gekozen voor een stabiel legverband. Het bestraten van een tuinpad biedt daarom veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een tuinpad van sierbestrating, kun je het tuinpad bestraten met prachtige donker gekleurde betontegels, is het mogelijk om te kiezen voor een combinatie van grind en bestrating en kun je jouw tuinpad zelfs voorzien van authentieke, klassieke waaltjes. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je fantasie de vrije loop. 

Sterke, stabiele bestrating voor jouw oprit

Omdat de oprit vaak zwaar belast wordt met één of meerdere auto’s of andere voertuigen, is het belangrijk dat de bestrating van de oprit bestaat uit sterke, dikke stenen of tegels die het gewicht van de voertuigen makkelijk kunnen dragen. Daarnaast is het belangrijk dat er wordt gekozen voor een sterk legverband en moet er een gedegen, sterke ondergrond worden gerealiseerd, het liefst van gestabiliseerd zand. Voor een oprit geldt dat de stenen/tegels een minimale dikte van 6 centimeter moeten hebben. Om de draagkracht van de tegels zo hoog mogelijk te houden is het bij grotere stenen of tegels aan te raden om te kiezen voor een hogere dikte. Informeer bij het kopen van stenen of tegels altijd naar de kwetsbaarheid en het draagvermogen, zodat je niet per ongeluk bestrating koopt die niet geschikt is voor een oprit. Hierdoor voorkom je dat de oprit binnen afzienbare tijd een haveloze uitstraling krijgt.

 

https://www.huis-site.nl/kweektafel/