Hovenier Vleuten
Image default
Bedrijven

Zelf een huis laten bouwen

Als je ervoor kiest om zelf een huis te laten bouwen zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. De punten zijn:

Je wensen moeten duidelijk zijn voor jezelf en de architect. Je moet een ontwerp, vergunning en aannemer regelen. De tegenvallers kunnen groot zijn (vergunning/meerwerk). Een goede lange relatie met de bouwer om gedoe en meerwerk te voorkomen is belangrijker dan bij verbouwen. Als je voor een prefab woning gaat, zorgen dat de bouwers er ervaring mee hebben.

Afhankelijk van het type woning komen er meer dingen bij kijken zoals specialisten voor specifieke voorkeuren.

Het kost hierdoor meestal meer tijd dan een bestaand huis kopen en verbouwen.

Punten waar je extra op moet letten

Bij elk project zijn er belangrijke punten die wel eens vergeten kunnen worden, dit is bij een huis laten bouwen vaak de sloten. Sloten zijn een belangrijk onderdeel van je huis, ze beschermen je namelijk. Laat daarom altijd een gespecialiseerde slotenmaker in de buurt de sloten doen, zoals een slotenmaker in Maarheeze. Een slotenspecialist weet precies wat het veiligste slot is en welke het beste bij je deur past.

De risico’s

Wanneer je een huis gaat laten bouwen, kun je te maken krijgen met vervelende tegenslagen of dingen die mislukken. Dit zijn wel de risico’s wanneer je een eigen huis gaat laten bouwen. De risico’s zijn: teveel keuzevrijheid, Je bent snel geneigd om bij alles wat je kunt kiezen in het ontwerp voor het beste te gaan. Zo ben je snel 20% duurder uit dan verwacht. Een architect kan je erop wijzen dat het slim is om eerst na te denken over de elementen die je echt belangrijk vind en hier dan voor te gaan.

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-maarheeze