Hovenier Vleuten
Image default
Bedrijven

Voor ieder budget een geschikte heg

Als de lente aanbreekt gaan we massaal aan het werk in de tuin. Er moeten weer nieuwe plantjes gepoot worden en alles moet er weer spik en span uit zien. Zodat we er weer van kunnen genieten als we buiten kunnen zitten in het zonnetje. Wil je het dit jaar wat groter aanpakken en ga je richting een stukje her inrichting van je tuin? Misschien wil je dan ook wel een complete nieuwe heg aan schaffen. Of misschien heb je nog geen heg en wil je er nu juist voor het eerst eentje aanbrengen in je tuin. Dan heb je geluk! Er is voor ieder budget een geschikte heg.

Praktische heg

Allereerst is een heg sowieso praktisch. Hij kan dienen als afscheiding tussen delen van de tuin. Bijvoorbeeld de achterkant en de voorkant. Hij kan dienen als afscheiding van je terras. Als je dan een wat hogere heg hebt kun je er ook nog lekker uit de wind achter zitten.

Een heg kan ook dienen als afscheiding van het plekje waar je de afvalcontainers hebt staan. Deze wil je waarschijnlijk graag een beetje uit het zicht hebben staan. Dat kan mooi middels een heg die ervoor of omheen geplaatst kan worden.

Sowieso kan een heg dienen als afscheiding aan de voorkant van je tuin met de stoep.

Voor ieder budget een geschikte heg

Welk doel je ook voor de heg hebt, deze zal wel betaald moeten worden. Als je bijvoorbeeld om je hele tuin een heg wilt plaatsen dan kan dit qua meters behoorlijk oplopen. Het hangt er dan ook van af hoe hoog je de heg wilt hebben direct bij aanplanten. Hoe hoger de heg vanaf begin, hoe duurder deze over het algemeen is bij aanschaf.

Ook als je een groot terras hebt en je deze wilt afscheiden met een heg ben je veel meters nodig. En in dat geval wil je vaak al een wat hogere heg zodat deze de wind meer tegen houd. En misschien wil je ook wel een hoge heg om uit het zicht te zitten.

Een heg kun je op veel plaatsen kopen. Denk bijvoorbeeld aan de vele tuincentra die we hebben in ons land. Het voordeel van deze tuincentra is dat het allemaal altijd heel gezellig en verleidelijk is aangekleed. Er is vaak ook veel keuze. Maar de prijs is over het algemeen best wel hoog.

Er zijn ook plaatselijke hoveniers die een soort van showtuin hebben en hieruit wellicht heggen verkopen. De prijs is dan vaak al wat gunstiger. Maar de meest gunstige prijs kun je scoren als je rechtstreeks bij een kweker koopt. Deze heeft bovendien vaak de meeste keuze.