Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

Tuinpad netjes aanleggen

Op locaties waar veel paden zijn, of in tuinen waar gewerkt wordt met verschillende materialen, zoals grind, houtsnippers en groen door elkaar heen, houdt u de boel schoon en gemakkelijk te onderhouden door het gebruik van betonbanden.

Betonbanden kunnen u helpen de paden netjes te houden en u kunt op deze manier ook de vorm of de loop van een pad bepalen. Door de toepassing van betonbanden kunt u met het grootste gemak uw tuin een echte make-over geven.

Tuinpad netjes aanleggen

Wilt u een speels tuinpad wat aangelegd is met grind? Egaliseer dan de ondergrond en zorg dat het rechte pad waterpas komt te liggen. U kunt de zijkanten van het tuinpad aanleggen met de betonbanden, en voor de opvulling kiest u bijvoorbeeld grind in de vorm van Ardenner Split (dit zijn kleine, grijze natuursteentjes, afkomstig uit de Ardennen waar natuursteen gewonnen wordt), maar ook een populaire optie is de keuze voor boerengrind. Die laatste is eveneens in verschillende maten verkrijgbaar. 

Om ervoor te zorgen dat de kiezels op hun plek blijven liggen plaatst u over het hele tuinpad grindmatten. Deze kennen een openstructuur, waar grind niet uit kan ontsnappen. Voor een mooi effect zorgt u voor een circa 5 cm. dikke laag grind. Hiermee dient u dus bij het aanleggen van het tuinpad rekening te houden; zorg dat de grindlaag uiteindelijk aansluit op tuinniveau voor het mooiste, en meest langdurige effect.

Grind naar uw keuze, Ardenner Split of boerengrind, zijn te bestellen in ‘Big Bags’. Big bags grind worden bij u thuis bezorgd op een bereikbare plek naar uw eigen keuze. 

https://www.betondingen.nl/opsluitbanden/