Hovenier Vleuten
Image default
Bedrijven

Overstappen naar elektrische/ hybride auto's

Het elektrische aanbod stijgt constant

In het afgelopen half jaar van 2022 is de hoeveelheid nieuwe geregistreerde elektrische bolides met 82,9% gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Tegenwoordig hebben de meeste automerken enkele elektrische auto’s in hun assortiment en dat worden er ongetwijfeld steeds meer. Vanaf 2030 zijn er zelfs een aantal automerken die enkel elektrische auto’s willen aanbieden, bijvoorbeeld Volvo en Volkswagen. Als de aanschaf van elektrische auto’s wordt vergeleken met een jaar geleden, dan worden de elektrische auto’s steeds voordeliger. 

Gepast voor de portemonnee

Wanneer u overstapt naar een elektrische auto, bespaart u een hoop geld. Als vervanger voor een auto volgooien met brandstof, zult u de auto aan de laadpaal plaatsen. Ook is elektriciteit veel goedkoper met name als u gaat opladen bij jou aan huis in plaats van bij een openbare laadpaal. Mensen die in bezit zijn van elektrische auto’s hebben recht op verschillende subsidies. 

Het draagt steentje bij het milieu 

Momenteel zijn elektrische auto’s (zoals Renault, Tesla, BMW, Nissan, Opel, Volkswagen, Hyundai, Fiat, Kia & Audi etc.) de meest milieuvriendelijkste auto’s die er bestaan, als u dit vergelijkt met de benzine- of dieselauto’s. U stoot met een elektrische auto minder schadelijke stoffen uit dan met een brandstofauto. Zeker wel minder dan 40% CO2 dan een brandstofauto. Daarom is het verstandig om jouw brandstof auto te vervangen voor een elektrische auto. 

Bijzondere rijervaring

De overstap van een brandstof auto naar een stekkerauto is vaak voor velen even wennen wanneer deze mensen overstappen, want de rijervaring is vaak totaal anders. Ook maakt de elektrische auto amper geluid en zullen de meeste mensen moeten wennen aan de pedalen in de elektrische auto’s.