Hovenier Vleuten
Image default
Bedrijven

Nieuwe plantenbakken kopen?

Elke tuin of balkon leent zich wel voor een mooie plantenbak. Je kunt er je buitenruimte mee opfleuren door er vrolijk gekleurde bloemen in te zetten, of je creëert juist een rustige plek met groene planten. Voor elke situatie is er een geschikte plantenbak, in de juiste kleur en van het juiste materiaal voor de mooiste aankleding van jouw terras. Twee praktische typen bakken zijn de polyester plantenbakken en de cortenstaal plantenbakken. Misschien zijn deze iets voor jouw tuin?

Polyester plantenbakken

Polyester leent zich voor het maken van allerlei verschillende vormen. Zo kun je kiezen voor ronde, vierkante of ellipsvormige bakken of voor een bak in de vorm van een grote schaal. Daarnaast zijn polyester plantenbakken in verschillende kleuren te maken, zodat er altijd wel een kleur en vorm is die past op jouw terras. Het materiaal is vorstbestendig, dus je kunt ze het hele jaar door buiten laten staan.

Bloembakken gemaakt van polyester hebben het voordeel dat ze licht in gewicht zijn. Ze zijn daardoor relatief gemakkelijk te verplaatsen. Om het nog gemakkelijker te maken, is het mogelijk de bakken te voorzien van wieltjes. Dan rijd je ze zo naar een andere plek als je je terras wilt herinrichten.

Cortenstaal plantenbakken

Een ander bijzonder materiaal voor je plantenbakken is cortenstaal. Dit is een metaal dat is voorzien van een beschermende oxidehuid, een soort roestlaag, die het onderliggende staal beschermd tegen weersinvloeden. Hierdoor hebben de plantenbakken een mooie, roestbruine kleur en hebben ze een stoer uiterlijk. De bakken zijn bovendien onderhoudsarm en kunnen ook in de winter buiten blijven staan. Cortenstaal plantenbakken zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en in allerlei vormen, zoals vierkant, rond en rechthoekig. Met wieltjes eronder verplaats je ze eenvoudig over je terras. Dan kun je eenvoudig experimenteren met de indeling van je buitenruimte tot je de ideale inrichting hebt gevonden.