Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

Natuurlijke tuin creëren met een bamboe schutting

De schutting van je tuin is mede bepalend voor de uitstraling van je tuin. Schuttingen zijn van velerlei materialen verkrijgbaar, maar om een tuin te creëren met een zeer natuurlijke, oosterse look, koop je een bamboe schutting. Wat maakt de bamboe schutting nu eigenlijk zo uniek? Je leest het hier. 

Bamboe schutting, een stukje feng shui in jouw tuin

Natuurlijke elementen kenmerken de naturelle tuin. Je werkt met natuursteen, gras, een waterpartij en materialen als bamboe. Met deze elementen creëer je een zeer natuurlijke tuin. Het is overigens zo dat een natuurlijke tuin niet gelijk staat aan een verwilderde tuin, zoals sommige mensen dit aanduiden. Een feng shui tuin heeft niets met verwildering te maken, maar met de harmonisering van de verschillende elementen. Zo mag de natuurlijke tuin strak aangelegd worden, met rechte belijningen en een moderne uitstraling hebben. Hoeken en rechte lijnen dienen binnen feng shui echter niet uit te komen op plekken waar mensen zitten, of richting de deur. Zo kun je hoeken camoufleren middels planten, of je plaatst een grote plantenpot in de hoek.

Bamboe schutting plaatsen?

Evenals andere schuttingen is de bamboe schutting in delen verkrijgbaar van 180 cm breedte en 90 cm breedte, zo kun je altijd de gewenste lengte bereiken. De delen worden geplaatst tussen steunpalen, die vastgeklonken worden in de grond via betonpoeren. Deze poeren verankeren de schutting op zeer stevige wijze, wind zal nauwelijks nog enig effect hebben. 

Behandeld, of onbehandeld? 

Een onbehandelde bamboe schutting (als natuurproduct zijnde), zal door de weersinvloeden uiteindelijk verweren en een grijze waas krijgen. Dit is wat de meeste mensen natuurlijk niet prevaleren. De schutting oogt dan armoedig. Om dit proces tegen te gaan kun je de bamboe schutting behandelen met een speciaal middel voor bamboe. 

De bamboe schutting kun je in zowel een naturel kleur kopen (dus de eigen kleur), of in een donker bruine beits. Beiden kennen een geheel eigen look! Meer weten? Bezoek snel EviroBamboe.nl

https://www.evirobamboe.nl/