Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

Bolbitis heudelotii

De Bolbitis heudelotii is een plant en wordt ook wel een kongo-watervoren genoemd. Het is een plant die vaak groeit in watervaren. Het is verder een plant die het liefste in de schaduw groeit. Het is mogelijk om deze plant aan te schaffen en in jouw woning te plaatsen zolang je maar rekening houdt met een aantal punten. Hierbij moet je voornamelijk denken aan de punten die noodzakelijk zijn om de plant in leven te houden en de plant te verzorgen op een manier waarbij hij nog verder groeit. De bladeren zijn immers donkergroen van kleur en erg veerlobbig.

Sfeer
Voor planten geldt dat zij vaak een bijzondere toevoeging geven aan de sfeer die in jouw woning hangt. Door middel van een plant kan jij ervoor zorgen dat de woning extra speciaal is. Naast het plaatsen van meubels en het ophangen van schilderijen zijn planten een goede manier om sfeer te geven. Vaak geldt dat verschillende planten een verschillende sfeer achterlaten in jouw woning. Door te kiezen voor een Bolbitis heudelotii kies jij voor een sfeer waarbij verlichting wordt vermeden. De plant kan namelijk goed groeien in het donker en hoeft geen prominente plaats in jouw woning op te nemen. Verder is de plant geschikt om te binden op steen of hout. 

Groei van de plant
De groei van deze plant is afhankelijk van hun omgeving. In de natuur kan de plant wel groeien tot een hoogte van vijftig centimeter, bij jouw woning kan dat misschien twintig centimeter worden als de omgeving waarin de plant wordt geplaatst erg klein is. Verder heeft de plant stijve en breekbare bladeren, waardoor het erg belangrijk is om in het onderhoud met de plant voorzichtig te zijn. Zorg ervoor dat de plant geplaatst wordt in een ruimte waar voldoende ruimte is en tegelijktijdig niet te veel licht. Wat betreft de voorziening van water geldt dat de voorkeur bij deze plant uitgaat naar zacht en lichtzuur water. 

Verzorging
Voor de verzorging van de plant geldt dat het belangrijk is om voldoende informatie tot je te nemen. De wortelstok van deze plant moet je bijvoorbeeld niet in een bodem planten maar vasthechten aan een staan of stuk hout. Het is misschien geen gemakkelijke plant om te verzorgen aangezien sommige houden wat zacht en zuur water en andere planten van deze soort niet. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het aanpassingsvermogen van deze plant. 

 

Tip: Aquascaper.be