Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

Maak de tuin nog aangenamer met een lamellen overkapping

Een van de fijnste plekken om te zijn om het huis is de tuin. De tuin is ons eigen kleine stukje natuur en buitenleven bij het huis. Veel mensen besteden dan ook graag veel tijd aan hun tuin om deze zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Naast de keuze uit duizenden soorten planten en bloemen, zijn er ook op het gebied van tuininrichting nog tal van overwegingen te maken.

De meeste mensen met een tuin kiezen voor een of meerdere terrassen die aangelegd worden op basis van waar de zon opkomt en ondergaat. Om zoveel mogelijk van je terras te kunnen genieten en minder afhankelijk te zijn van het weer is een overkapping een geliefd object voor in de tuin. Er zijn tegenwoordig tal van verschillende overkappingen waarvan een lamellen overkapping een van de meest moderne en geavanceerde varianten is.

Lamellen overkappingen zijn ideaal voor elk seizoen

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het hebben van een lamellen overkapping. De lamellen op de overkapping maken het mogelijk om deze naar gelang het weer in te stellen. De meest moderne lamellen overkappingen zijn uitgerust met een afstandsbediening en werken volledig elektrisch. In de warmste maanden van het jaar kun je de lamellen tegen de zon in laten draaien, zodat je geniet van volop schaduw, maar de wind er eventueel nog doorheen blaast.

In de winter kun je ervoor kiezen om de lamellen helemaal dicht te doen, zodat je lekker droog en beschut van je tuin kan genieten. Ook voor het behoud van het terras meubilair helpt een lamellen overkapping, omdat deze aanzienlijk minder worden blootgesteld aan zon en regen.

In elke provincie is wel een gespecialiseerd bedrijf te vinden dat zich richt op overkappingen

Het hebben van een overkapping in de tuin is de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen in populariteit wat heeft geresulteerd in een groei van het aantal gespecialiseerde bedrijven op dit gebied. In vrijwel elke provincie in Nederland is een bedrijf gevestigd dat zich specialiseert op het ontwerpen, bouwen en installeren van overkappingen op maat. Zoals bijv. De Tuin, hoveniersbedrijf Vlaardingen.

In de meeste gevallen kun je online een afspraak voor een vrijblijvend advies maken, waarna er iemand bij je thuis langskomt om de mogelijkheden te bespreken en maten op te nemen om een eventuele offerte uit te brengen. Een Overkapping op maat is vaak de beste oplossing, omdat deze het dichtst bij mensen hun wensen uitkomt en vaak ook zorgt voor de mooiste resultaten passend bij de rest van de tuin.