Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

Plaats een tuinbeeld in de tuin voor het accentueren van de stijl

De tuin is iets waar we enorm veel plezier aan beleven. Niet alleen om in te relaxen en lekker in de zon te zitten, maar ook gewoon om lekker bezig te zijn en de handen even goed uit de mouwen te steken. Het aanleggen van een tuin is iets waar best wat werk in gaat zitten en het is dan ook een goed idee om vooraf goed te bedenken welke kant je op wil qua stijl en thema.

 

Er zijn tal van verschillende soorten thema’s zoals een moderne tuin met rechte lijnen en rechte vormen en bloembakken of bijvoorbeeld een meer klassieke tuin met rozenstruiken wit grind en veel groen. Wat voor een thema of stijl je ook kiest, er zijn altijd attributen die je aan de tuin toe kan voegen die deze net even wat extra stijl en klasse geven. Een tuinbeeld is hiervan een goed voorbeeld.

 

De uitstraling van je tuin veranderen met een kleine ingreep

Met een tuinbeeld in de tuin geef kun je met een relatief kleine ingreep een grote invloed uitoefenen op de uitstraling van de tuin. Er is voor elke stijl tuin vaak wel een passend beeld te vinden. Zo past bijvoorbeeld een abstracte bronzen sculptuur vaak er mooi in een modern ingerichte tuin, terwijl bijvoorbeeld een Boeddha beeld perfect past in een tuin met veel bamboe en Aziatische stijl.

 

Tegenwoordig vind je een zeer breed aanbod in verschillende prijscategorieën online in een van de vele webshops. Het voordeel aan de webshops, is dat er vaak een stuk meer te kiezen is en je ook makkelijk producten met elkaar kan vergelijken op het gebied van prijs, maar ook op kwaliteit door verschillende beoordelingsfuncties.

 

Tuinbeelden hebben een eeuwenlange geschiedenis

Tuinbeelden zien we steeds vaker terug in tal van tuinen door het land, maar voor het eerste gebruik van tuinbeelden moeten we wel eeuwen terug, want al in het oude Griekenland en in het Romeinse tijdperk waren tuinbeelden al zeer gebruikelijk. Vaak was dit een teken van welvaart en werden tuinbeelden ook gebruikt als statussymbool bij grote paleizen en landhuizen.

 

Daarnaast hadden de beelden vaak ook een symbolische betekenis en werden deze gebruikt om personen en goden te eren. Tegenwoordig heeft het tuinbeeld veel meer een decoratieve functie en zijn er ook veel meer verschillende soorten te vinden van een klassieke vormgegeven engel voor naast de vijver tot een kleine vrolijke tuinkabouter met een gietertje in de hand.