Hovenier Vleuten
Image default
Woningen

Lampen voor in de slaapkamer

Slaapkamer lampen zijn er niet alleen om te lezen en om voor verlichting te zorgen. Je kunt ze ook gebruiken een ​​mooie sfeer te creëren. Wanneer het tijd is om ’s avonds te ontspannen en tot rust te komen, zullen de juiste bedlampjes helpen om je comfortabel te voelen. Welke lampen zijn allemaal geschikt voor in de slaapkamer? Lees hier verder!

Bedlampjes

Bedlampjes zoals die van directlampen.nl zijn het meest voorkomende type lamp en worden in slaapkamers over de hele wereld gebruikt. Ze kunnen op een nachtkastje of op een bedrand worden geplaatst en dienen als een belangrijke lichtbron tijdens het lezen, schrijven of andere activiteiten in bed. Bedlampjes zijn er in verschillende stijlen, variërend van strak en minimalistisch tot sierlijk en vintage geïnspireerd.

Overhead lampen

Overhead lampen zijn het meest voorkomende type verlichtingsarmatuur op de markt en ze zijn een must-have voor elke slaapkamer. Ze zijn geweldig om te lezen, als sfeerverlichting of als je gewoon je ruimte wilt opfleuren met wat licht. Overhead lampen zijn ook geweldig als je een grote kamer hebt die verlicht moet worden om goed te kunnen zien wat er binnen gebeurt. Dit type lamp kan vrijwel elke kamer verlichten. Heb je een enorme uitgestrekte kamer? Geen probleem! Een overhead lamp zal de boel aanzienlijk verlichten.

Statief lampen

Statief lampen behoren tot de meest voorkomende soorten tafellampen. Ze hebben drie of meer poten en een kap die aan een centrale paal is bevestigd. Ze zijn ideaal voor plekken waar de ruimte beperkt is en waar je de lamp gemakkelijk moet kunnen verplaatsen. Statief tafellampen kunnen ’s nachts als leeslampjes dienen. Statief lampen werken ook goed in andere kamers. Sommige mensen verkiezen ze boven staande lampen vanwege hun veelzijdigheid. Je kunt ze praktisch overal plaatsen, ook op boekenplanken of bureaus. Je kunt  ze zelfs boven een kamerplant hangen. Naast deze traditionele plaatsingen, is er geen limiet aan hoe je ze in je slaapkamer zou kunnen gebruiken. Je kunt er een aan beide zijden van het bed gebruiken of er twee tegenover elkaar aan weerszijden van je hoofdeinde plaatsen.

Booglampen

Booglampen zijn de duurste soort lamp. Ze zijn gemaakt van metaal en hebben een lange nek en een korte basis, waardoor ze ideaal zijn om in bed te lezen. Booglampen komen soms in paren en moeten aan tegenovergestelde uiteinden van een kamer worden geplaatst. Ze mogen nooit naast elkaar of op tegenoverliggende muren worden geplaatst.