Hovenier Vleuten
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het plaatsen van spiegels in kamers met tweepersoonsbedden

Tips voor het plaatsen van spiegels in kamers met tweepersoonsbedden

De hoofdslaapkamer met tweepersoonsbedden ligt idealiter in zuidelijke of zuidwestelijke richting, waar het aarde-element overheerst. Aangezien een spiegel een waterelement is en volgens velen wordt geassocieerd met instabiliteit, is het niet raadzaam een spiegel in deze kamer te plaatsen, omdat het de energieën van het aarde-element zal verstoren en chaos zal veroorzaken.

Passpiegels niet plaatsen

  • Vermijd het plaatsen van passpiegel in slaapkamers, voor een goede gezondheid en een vredig leven. Als u toch een kaptafel met passpiegel in uw slaapkamer moet houden, mag deze niet naar de tweepersoonsbedden gericht zijn of de persoon/personen op het bed weerspiegelen. Indien mogelijk, bedek of verberg de passpiegel in een kast of bedek hem met een doek wanneer hij niet wordt gebruikt. Volgens de Vastu richtlijnen voor slaapkamers mag een passpiegel de ingang van de slaapkamer niet weerspiegelen.
  • Vermijd design tweepersoonsbedden metpas spiegels op de hoofdsteun, omdat dit onrust kan veroorzaken bij de bewoners. Ook het toevoegen van een passpiegel aan het valse plafond weerspiegelt het bed en de vloer. Vermijd deze opstelling omdat het stress kan veroorzaken. Plaats geen kapotte of verroeste spiegels in de slaapkamer, want dat trekt negatieve energie aan. Als er een kleedkamer aan de slaapkamer vastzit, plaats de spiegel dan aan de noord- of oostwand van de kamer. Een kaptafel met een grote passpiegel naast het bed is ideaal.

Passpiegels wel plaatsen

  • Hal: Helaas is de hal van uw huis niet altijd gezegend met een overvloed aan ruimte. Dit betekent dat u er alles aan moet doen om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Het natuurlijke licht dat in dit deel van uw huis binnenvalt, reflecteert vervolgens op uw nieuw geïnstalleerde passpiegel. Het gevolg hiervan is dat u een hal krijgt die veel groter aanvoelt dan in werkelijkheid het geval is.
  • Badkamer: Als u even nadenkt over de traditionele plaatsen waar passpiegels en glasproducten te vinden zijn, is het eerste antwoord dat u te binnen schiet de badkamer. Wanneer u zich ’s ochtends klaarmaakt, wilt u natuurlijk controleren of uw uiterlijk onberispelijk is, zodat u de dag goed kunt beginnen. Hoewel u de spiegel gewoon in de slaapkamer zou kunnen plaatsen, denken wij dat u meer uit uw investering haalt als u uw getinte spiegel boven de wastafel in de badkamer plaatst. 
  • Tafels: Hoewel dit een wat minder conventionele manier is om een spiegel in te zetten, vinden wij dat u het eens moet proberen. Als u bijvoorbeeld een sierlijke acrylspiegel onder een set kaarsen plaatst, kunt u het aanzicht van de kamer waarin deze zich bevindt volledig veranderen. Het creëren van een spiegeleffect is iets wat alle gerespecteerde interieurontwerpers proberen te doen, en nu kunt u het zelf proberen. Wij raden u aan een passpiegel op maat te kopen, omdat u er dan zeker van kunt zijn dat hij past op de tafel die u momenteel bezit.
  • Woonkamer: Wanneer u een plan probeert op te stellen voor de inrichting van uw woonkamer, is de kans groot dat u wilt dat deze het middelpunt van uw huis wordt. Dit betekent dat het een statement moet maken en visueel verbluffend moet zijn; om dit te verwezenlijken moet u gebruik maken van een passpiegel van hoge kwaliteit. Op voorwaarde dat u de hulp inroept van een eersteklas glasbedrijf, zult u zonder problemen een esthetisch aantrekkelijke wand kunnen creëren die de aandacht van uw gasten trekt en regelmatig een glimlach op uw gezicht tovert.

 tweepersoonsbedden