Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

Hoveniersbedrijf

Een hoveniersbedrijf inhuren kan voor allerlei dingen die in de tuin aangepakt moeten worden denk hierbij bijvoorbeeld aan tuinonderhoud of aan grote ontwerpen. Een hovenier is iemand die veel kennis en expertise heeft bij het vanaf het begin af aan aanleggen van een tuin. De tuin aanleggen is voor veel mensen belangrijk en dus wordt er vaak voor gekozen om een hoveniers bedrijf in te schakelen. Een hovenier kan helpen bij het online tekenen van de tuin doormiddel van een 3D tekening. Daarnaast heeft een hoveniersbedrijf vaak de capaciteit en de mensen om het proces sneller te kunnen afronden. 

Tuinman of hovenier

Het verschil tussen een tuinman en een hovenier is redelijk groot. Zoals hierboven uitgelegd is een hovenier bij de ontwikkeling van een tuin van A tot Z van belang. Van het ontwerp tot het afgraven van de tuin tot aan het planten van bomen en leggen van tegels. Dit doet een hovenier allemaal. Terwijl een tuinman meer de klusjesman is die of zwart werkt of gratis. De tuinman helpt bij de klusjes in de tuin. De hovenier werkt vaak voor of is eigenaar van een hoveniers bedrijf.

Tuinontwerp

Het tuinontwerp is wanneer je naar een hoveniersbedrijf gaat voor de aanleg van een nieuwe tuin een ontzettend belangrijk aspect. Het ontwerpen van een nieuwe tuin is voor veel mensen enorm belangrijk omdat de tuin vaak meerdere jaren in gebruik word genomen zonder groot onderhoudt hieraan te doen. De meeste hoveniersbedrijven maken gebruik van een 3D ontwerp. Eerst wordt er een gesprek gevoerd met de klant die een tuinontwerp aanvragen en wordt er een behoefte analyse gemaakt. Deze analyse wordt vervolgens verwerkt in een groot ontwerp. Dit ontwerp wordt aangepast aan de behoeften van de klant. Denk hierbij aan bijvoorbeeld overkappingen groen in de tuin. Hoveniersbedrijven zijn in ieder geval in staat om tuinen van A tot Z opnieuw op te bouwen en helpen hier mensen graag bij.