Hovenier Vleuten
Image default
Onderwijs

Hovenier BBL

Wil jij graag aan de slag hovenier BBL? Dat is zeker geen slecht idee, want het werk wordt over het algemeen als zeer aantrekkelijk gezien. Als hovenier BBL ga je werken en leren tegelijkertijd. Maar wat maakt het werk als hovenier nou zo leuk? In dit artikel bespreken wij de verschillende voordelen van het werk als hovenier.

 

Je hebt veel vrijheid

Het is uiteraard fijn om een baan met wat vrijheid te hebben. Niemand vindt het leuk om constant door zijn baas gecommandeerd te worden. Als hovenier BBL kun je zelfs in loondienst genieten van de vrijheid. Je hebt vooral te maken met de wensen van de klant. Je krijgt dus leuke projecten die je zelfstandig kunt invullen. Het geeft ook meer voldoening, omdat je iets aan het realiseren bent wat zichtbaar is. Bovendien zijn veel klanten dankbaar wanneer je bijvoorbeeld een mooie tuin gaat aanleggen.

 

Het werk is afwisselend

Uiteraard is het van groot belang om afwisselend werk te hebben. Wanneer je constant hetzelfde moet doen, dan zal je snel merken dat je minder motivatie krijgt. Het is ook ongezond voor je geest. Een menselijke geest heeft namelijk afwisseling nodig. Helaas zijn sommige banen zeer repetitief van aard, maar gelukkig geldt dit niet voor het beroep hovenier. Het werk is namelijk zeer afwisselend. Je moet tuinen onderhouden, aanleggen, bomen planten en ga zo maar verder. Elke dag sta je met een prikkelend gevoel op. Elke dag kent weer een nieuwe uitdaging!

 

Je ontmoet veel nieuwe mensen

Vind jij het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Dan is het werk als hovenier helemaal wat voor jou, want verschillende klanten maken gebruik van je diensten. Sommige mensen huren wekelijks een hovenier in voor het tuinonderhoud. Op die manier kun je ook nog eens duurzame relaties creëren. Het is niet alleen leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, maar het werkt ook bevorderend voor je communicatieve vaardigheden. Daar kun je op andere vlakken in het leven weer profijt van hebben.

 

In dit artikel hebben wij verschillende voordelen besproken. Wil je aan de slag hovenier BBL? Op internet staan verschillende aantrekkelijke vacatures.