Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

Hoeveel lampjes in jouw kerstboom?

Ieder jaar komen de kerstdagen weer terug en creëer je een warme sfeer in huis. als de kerstdagen er weer aan komen kun je natuurlijk niet zonder een mooi versierde kerstboom. Er zijn heel veel verschillende manieren om jouw kerstboom te stijlen als het gaat om het versieren van een kerstboom. Maar hoeveel kerstlampjes worden er aangeraden om te plaatsen in jouw kerstboom? Wij helpen jou graag de mooiste kerstboom neer te zetten dit jaar! 

 

Voordat je kunt vragen hoeveel kerstverlichting nodig is om jouw kerstboom te laten stralen, zijn er een tweetal vragen die je jezelf moet stellen. Namelijk: 

  • Van welke verlichting wil ik gebruik maken?

  • Hoe hoog is de kerstboom die ik wil gaan verlichten?

 

Van welke soort verlichting wil ik gebruik maken?

Als je gaat kiezen tussen verschillende soorten verlichting voor in de kerstboom heb je de keuze tussen clusterverlichting, LED-verlichting en kerstverlichting op batterijen. 

 

Clusterverlichting zorgt voor een voller effect dan normale kerstverlichting. Dit komt doordat deze lichtsnoeren meer kerstlampjes dichterbij elkaar bevat. Houdt er bij deze soort verlichting dus wel rekening mee dat de boom meer verlicht zal zijn dan wanneer je gebruik maakt van andere kerstverlichting.

 

LED-verlichting is energiezuiniger dan bijvoorbeeld gloeilampen. Deze LED-verlichting gaat namelijk langer mee en vermindert de kans op brand. Dit komt doordat deze verlichting niet warm wordt wanneer het een langere tijd aan staat. 

 

Kerstverlichting op batterijen is enkel handig wanneer je een kerstboom wilt plaatsen op een plek waar geen stopcontact in de buurt zit. Hiermee kun je alsnog elk hoekje van de woning verlichten zonder dat er allemaal draden door de woning liggen. 

 

Hoe hoog is de kerstboom die ik wil gaan verlichten?

Mocht je hebben gekozen voor clusterverlichting, kun je gebruik maken van onderstaande tabel. Dit is een heel duidelijk overzicht om de keuze te maken voordat je te veel of te weinig lampjes aanschaft.

 

Hoogte van de kerstboom                           Hoeveelheid clusterlampjes

 

50-1000 centimeter                                       384 -576 clusterlampjes

100-150 centimeter                                       576-1152 clusterlampjes

200 centimeter                                             1152-1512 clusterlampjes

300 centimeter                                             2016 clusterlampjes

 

Heb je toch de keuze gemaakt om de kerstboom te verlichten met LED-verlichting, dan kun je in onderstaande tabel lezen hoeveel led lampen jij nodig hebt voor jouw kerstboom. 

 

Hoogte van de kerstboom                             Hoeveelheid LED-lampen

 

50-100 centimeter                                          150-300 LED-lampen

100-150 centimeter                                        300-600 LED-lampen

200 centimeter                                               600-1200 LED-lampen

250 centimeter                                               1200-1800 LED-lampen

300 centimeter                                               1800-2500 LED-lampen

Als laatst kan je natuurlijk ook kiezen voor kerstverlichting op batterijen. Bij kerstbomen van minimaal 100 centimeter raden wij kerstverlichting op batterijen af. Dit is wel ideaal voor de kleinere kerstbomen die je op bijvoorbeeld een slaapkamer zet.

 

https://kerstverlichting.nl/product-categorie/lichtsnoeren/clusterverlichting/