Hovenier Vleuten
Image default
Gezondheid

Fulvinezuur, een hoofdbestanddeel van humus

Humussubstanties ontstaan als gevolg van natuurlijke afbraakprocessen van plantaardig materiaal, zoals bijvoorbeeld bladeren en andere zachte delen van planten. Het is dus een substantie die op een volkomen biologische manier ontstaat en eentje die interessante eigenschappen bezit. Een van de bekendere eigenschappen is dat het wonderen doet in uw tuin. Minder bekend is dat humus- en fulvinezuur ook goed zijn voor het mens en dier.

Zo verbetert het de spijsvertering, zorgt het voor een betere opname van voedsel door het lichaam en helpt het bij fysiek herstel na zware lichamelijke inspanningen. Deze positieve eigenschappen zijn vooral toe te schrijven aan fulvinezuur, naast humine en humuszuur een van de hoofdbestanddelen van humuszuur. 

 

Pure&Fulvic, onderdeel van energierijke voeding 

 
Om de positieve effecten van humus- en fulvinezuur te ervaren kun je de hummus ook eten. De smaak is niet ideaal, maar het kan zonder problemen worden verteerd en heeft geen nadelige effecten. Toch adviseren we dat niet. Om een merkbaar effect te realiseren, zou men grote hoeveelheden humus moeten eten. 

Het meest effectieve is het om het werkzame bestanddeel, fulvinezuur, in zuivere vorm in te nemen, bijvoorbeeld in de vorm van Pure&Fulvic van Health Solution. Dat is eenvoudig te mengen met bijvoorbeeld vruchtensap of te verwerken in een smoothie. 

Doordat het fulvinezuur in Pure&Fulvic honderd procent zuiver en dus volkomen smakeloos is, zal het ongemerkt worden ingenomen en zo zijn zuiverende werking doen.

 

Energierijke voeding met fulvinezuur helpt bij herstel na inspanningen 

 
Voor sporters die regelmatig zware inspanningen leveren, vermindert Pure&Fulvic tijdens inspanningen de opbouw van melkzuur, de stof die door ons lichaam wordt aangemaakt en de oorzaak is van spierpijn. Hoe minder melkzuur zich in spieren opbouwt, hoe sneller het lichaam zich herstelt van de inspanning en opnieuw trainingsarbeid kan worden verricht. Zo helpt Pure&Fulvic bij de opbouw van een goede conditie voor sporters.

Energierijke voeding voor sporters