Hovenier Vleuten
Image default
Bedrijven

De zomer begint weer

De tuin klaar maken voor de zomer. Het moment van het jaar waar iedereen even de handen uit de mouwen steekt. Je ziet iedereen in de buurt hard in de tuin werken. Iedereen moet natuurlijk de tuin voor als eerste weer in orde hebben. Dit is de tuin die mensen als eerste zien. Vervolgens moet de achtertuin er ook aan geloven. Deze tuin zie je zelf natuurlijk het vaakst. Daarnaast komt er ook wel eens bezoek langs. Een tuin die dan volledig onderkomen is wil natuurlijk niet aan je bezoek voorschotelen. Vandaar dat ook hier even de handen uit de mouwen gaan.

Klaver wieden

Als eerste even het grasmaaien en hier en daar wat onkruid wieden. Het is belangrijk om dit goed bij te houden. Zeker bij klaver in het gras. Binnen een week kan de klaver zich namelijk in raptempo verspreiden. Het kost dan uren om deze klaver weer te verwijderen. De klaver kan het beste verwijdert worden door bij de bloem van de klaver te beginnen. Door hieraan te trekken komen de wortels een beetje los. Vervolgens je deze wortels een voor een los trekken. Omdat de wortels ook boven de grondlopen kun je gelukkig zien wat je doet. Het grote nadeel van klaver is dat dit soms veel kracht kost en dat de wortel soms breekt.

Wordt weer verliefd op je tuin met een palletbank

Na het opruimen van de tuin is het tijd voor de pallet bank. Deze pallet bank geeft een mooie industrialistische stijl aan de tuin. Zo komt deze weer volledig tot zijn recht. Daarbij komt natuurlijk dat je door wat dingen eenvoudig aan te pakken zoals het wieden van onkruid en de aanschaf van een pallet bank weer verliefd wordt op je tuin.

https://www.palletdeal.nl/product-categorie/pallet-meubels/pallet-bank/