Hovenier Vleuten
Image default
Bedrijven

Woninginbraken komen vaak voor

Nog steeds komen woninginbraken vaak in Nederland voor. Tijden zo’n woninginbraak wordt er ongeveer voor 2650 euro aan schade gemaakt. Dit is erg vervelend want de verzekering vergoed maar tot 1200 euro. Verder is vaak de emotionele schade hoger dan de materiele. Woninginbraken zijn goed te voorkomen. Wanneer je op een aantal punten let dan hoef je geen slotenmaker in Maastricht te laten komen. Door je goed te beveiligen tegen inbraken kun je de kans op inbraak soms wel tot 90 procent laten dalen. Hier benden staan een aantal handige tips.

  

“licht aan ramen dicht en deur op slot”

Als eerst komt de bekende slogan “licht aan ramen dicht en deur op slot” iedereen kent hem wel. Maar dit werkt ook nog eens echt tegen inbrekers. Wanneer er licht brand in een huis lijkt het al sneller alsof er iemand thuis is, zo komen ze minder snel binnen want ze zitten niet te wachten op gezelschap. De ramen dicht is heel belangrijk, wanneer een raam openstaat en je trekt of duwt er een paar keer goed aan, gaat die vanzelf open. Ook de deur op slot vergeten veel mensen misschien nog wel het belangrijkste. Wanneer je een deur enkel dicht trekt zonden hem op slot te draaien hebben inbrekers alleen een pasje nodig op je deur open te maken, maak het ze dus niet makkelijk!

 

Tips om zoveel mogelijk te voorkomen

  • Vaak hoor je dat ze een deur zo intrappen en binnen komen, zorg daarom voor een extra slot op knie hoogte. Het extra slot zorg voor extra versteviging.
  • Hang nooit een sleutel bij of achter je deur, ze slaan de raam in en kunnen de sleutel pakken, op deze manier zijn ze zo binnen.
  • Zorg er ook voor dat je vuilnisbak vast staat of in ieder geval niet makkelijk te verplaatsen dit kan voor inbrekers dienen als een trap en zijn ze zo op je dak en klimmen makkelijk een raam binnen.
https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-maastricht/