Hovenier Vleuten
Image default
Aanbiedingen

Welke vloertegels zijn populair in 2020 en 2021?

Een veelvoorkomend dilemma bij het uitzoeken van een nieuw huis, is vaak wat voor type vloer er past in welke kamer van het huisVaak zie je badkamertegels in de badkamer of hal, vloerbedekking in de slaapkamers en laminaten– en houtenvloeren in de woonkamers. Maar moeten deze standaarden altijd worden nageleefd? Het doortrekken van eén type vloer in zowel woonkamer, keuken en badkamer is namelijk een veelvoorkomende trend in nieuwbouwhuizen. Toch heeft iedere kamer zijn eigen voorwaarden wat betreft een tegel. Zo is een antisliptegel een goede optie voor in de badkamer, en is het aan te raden in de keuken een tegel uit te kiezen met een PEI-waarde van 3, 4 of 5. De tegelvloer is een populaire vloer die zowel in de keuken, hal en woonkamer uitstekend tot zijn recht komen. Vloertegels komen natuurlijk in verschillende kleuren en stijlen. In dit artikel lees je welke tegelvloeren populair zijn in 2020 en 2021. 

Natuurstenen 

Vrijwel de populairste vloeren van het moment zijn de natuurstenen tegels. De natuurstenen zijn zeer geschikt voor een landelijke, maar luxe uitstraling in je huis. Omdat elke tegel anders is, komt de luxe en natuurlijke uitstraling uitstekend tot zijn recht.  Zowel de legprijs als tegelprijs vallen wat duurder uit dan een keramische tegel. Het is daarom aan te raden de tegelvloer te laten leggen door een specialist. Enkele populaire natuurstenen vloeren zijn: lei-, hard- en kalksteen. Ook graniet en marmer zijn erg populair.  

Keramische tegels 

Net al benoemd: de keramische tegel. De basis van deze tegel is dat het gebakken wordt hoge tempraturen van maar liefst: 1.000 tot 1.250 graden. Deze tegel staat bekend om zijn vriendelijkheid in gebruik. Om deze tegel steviger te maken worden er mineralen aan de tegel toegevoegd waardoor er een glazuurlaag ontstaat. Dit maakt de tegel waterbestendig waardoor de tegel ook minder snel vuil oogt.  

Betonlook tegels 

De betonlook tegels zie je vaak terug in zowel de woonkamers als de keukensDeze betonnen look geeft een industrieel effect. Om een strakke en moderne uitstraling te creëren zijn grote formaten een must. Denk dan aan 90×90 cm, 100×100 cm of zelfs 120×120 cm. Vaak komen deze tegels in antracietgrijs, beige of zelfs wit. Ga je voor een antracietgrijze tegel in jouw keuken? Combineer dit dan met een lichtere wandtegels keuken.