Hovenier Vleuten
Image default
Aanbiedingen

Wat kan ik zelf doen aan lekkage?

Opeens zie je het, je wordt wakker op een woensdagmorgen en er ligt een grote plas water in je woonkamer. Je kijkt naar boven en je ziet de druppels per seconde naar de beneden vallen. Een grote kans dat er is iets mis is met jouw dak, waardoor er lekkage in de woonkamer ontstaat. Het is niet te voorkomen dat ook jouw woning ontgaat aan lekkage. Vaak zijn het kleine mankementen die niet meteen de noodzaak vragen om iemand voor in te schakelen. Dus wat kan je zelf doen aan een lekkage en wanneer moet je een dakdekker inschakelen? In deze blog lees je het.  

Wat kan ik zelf doen? 

Als je lekkage aan het dak hebt is het raadzaam direct de schade te beperken en actie te ondernemen. Het is eerst raadzaam je verzekeraar te bellen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens probeer je de schade zoveel mogelijk in te dekken met emmers, doeken en pannen. Spoor de lek op en bekijk waar het water vandaan komt. Je kunt zelf het dak opgaan om hier het mogelijke probleem te inspecteren. Zie je hier een mogelijk probleem wat je niet zelf denkt te kunnen oplossen? Schakel dan zo snel mogelijk hulp in van een dakdekker om de schade zoveel mogelijk te beperken. Maak ten slotte foto’s om naar jouw verzekeraar of reparateur te sturen.  

Hoe werkt een dakreparatie? 

Nadat de reparateurs het dak hebben onderzocht, stellen de specialisten vast waar het probleem van de lekkage zit en wat er moet worden gerepareerd. Er is een duidelijk verschil in dakreparatie en dakrenovatie. Bij een dakreparatie dienen de onderdelen van het dak vervangen te worden. Bij een renovatie is het dak slechts toe aan vernieuwing of verbetering. Bijvoorbeeld het gebruiken van een waterafstotende laag of een energiebesparende deklaag. 

Dak montage in het noorden van Nederland 

Dak montage is een specifieke klus wat veel expertise vereist. Het is erg lastig om zonder ervaring het mogelijke probleem zelf te verhelpen. Woon je in het noorden van het land? Een expert in omgeving Dakdekker Assen kan je helpen met het opsporen van de lekkage. Een dakdekker houd je voortdurend op de hoogte van de voortgang en verbeterd of vernieuwt het dak waar het nodig is.