Hovenier Vleuten
Image default
Financieel

Wat te doen als u uw persoonlijke lening niet kunt betalen?

Als u een manier vindt om de betalingen van persoonlijke leningen bij te houden, kunt u uw kredietscore sparen.

Als u zich in financiële problemen heeft en uw persoonlijke lening niet kunt betalen, heeft u een plan van aanpak nodig. Dit zijn de stappen die u moet nemen om het probleem aan te pakken. Deze informatie komt af van https://leningmetbkr.com/

Bel uw geldschieter

Bel uw geldschieter voordat u een betaling mist. Het is misschien het laatste wat je wilt doen, maar het is essentieel. Alleen uw kredietverstrekker kan u vertellen over de beschikbare opties. Ze zijn bijvoorbeeld bereid om betalingen een paar maanden uit te stellen. Ze kunnen een gedeeltelijke betaling accepteren, de kosten vergeven of een ander programma aanbieden om u te helpen bij te komen. Als uw geldschieter een oplossing voorstelt, houd u dan aan elke deal die u sluit.

Hoewel het gesprek ongemakkelijk kan zijn, kan het uw kredietwaardigheid redden. Als u een enkele betaling van een persoonlijke lening mist, daalt uw score. Hoeveel hangt af van uw kredietgeschiedenis en hoe u andere schulden beheert. Als uw kredietscore in de 600 of 700 ligt, kan deze tot wel 150 punten dalen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Op https://zonder-bkr-lenen.com/ worden enkele tips gegeven. Natuurlijk wordt niks gegarandeerd. Maar het biedt wel hulp en inzicht. 

Als uw geldschieter niet bijzonder behulpzaam is, zijn er andere mogelijkheden om te verkennen.

Herfinancieren de schuld

Als je geen betaling hebt gemist en je kredietscore blijft sterk, overweeg dan om de lening te herfinancieren, maar alleen als je het je kunt veroorloven om het geherfinancierde bedrag te betalen.

Als late of gemiste betalingen uw credit score al hebben aangetast, overweeg dan om een beveiligde lening af te sluiten. De meeste persoonlijke leningen zijn ongedekt, wat betekent dat u geen onderpand verstrekt. In ruil voor het uitlenen van geld zonder onderpand rekent de geldverstrekker een hogere rente. Wanneer u onderpand verstrekt (zoals onroerend goed of een pensioenrekening), biedt de geldschieter doorgaans een lagere rente. Als u echter in gebreke blijft, neemt de geldschieter uw onderpand in bezit om verliezen te beperken. Stel nooit iets van waarde in als onderpand als u twijfelt of u betalingen kunt doen. Als u er zeker van bent dat uw financiële probleem tijdelijk is en snel zal verbeteren, is een beveiligde lening het overwegen waard.

Verkoop iets

Als u iets van waarde heeft, zoals een kunstwerk, sieraden , of een klassieke auto, verkopen. Het idee is om alles te doen wat je moet doen om op de hoogte te blijven van je persoonlijke lening betalingen. Terwijl je toch bezig bent, verkoop alles wat je niet langer leuk vindt om te bezitten. Het kan een set beeldjes zijn die je jaren geleden hebt verzameld, fitnessapparatuur bedekt met stof, kinderspeelgoed of een boekencollectie. Als je het de afgelopen zes maanden niet hebt aangeraakt, gebruikt of bewonderd, overweeg dan om het te verkopen en dat geld in je persoonlijke lening te steken.

Neem een kamergenoot mee

Als je een kamer over hebt, verlicht het hebben van een huisgenoot onmiddellijk de financiële last. U bespaart niet alleen op uw huur of hypotheek, maar ook op uw deel van de energierekening. Dat is elke maand extra geld op uw bankrekening en extra geld om te gebruiken voor uw lening.

Maak uw financiële riem strakker

Vraag iedereen die een financiële hobbel heeft gehad naar de eerste stap die ze namen, en ze zullen je waarschijnlijk vertellen dat ze vet uit hun budget hebben gehaald. Hier zijn enkele manieren om dat met weinig moeite te doen, als u dat nog niet heeft gedaan:

Verlaag de energiekosten: repareer lekkende leidingen, doe de was tijdens de daluren, neem kortere douches en doe de lichten uit wanneer ze niet in gebruik zijn.

Bespaar op boodschappen: koop alleen voedsel waarvan u zeker weet dat u het zult eten. Amerikanen dumpen elk jaar voor miljoenen dollars aan voedsel, met name producten. Zoek naar generieke producten in plaats van naar merknamen — door generieke schoonmaakproducten, papierproducten, medicijnen en andere nietjes te kopen, kunt u elke maand genoeg geld besparen om uw lening te deuken.

Zet abonnementen op pauze : blader door het bankafschrift van de vorige maand om de services te vinden waarvoor u maandelijks betaalt zonder er zelfs maar bij na te denken. Zaken als sportschool lidmaatschappen, Spotify, Hulu, Amazon Prime, Audible, Netflix en andere abonnementen lopen verrassend snel op. Knip ze voorlopig af en pak ze weer op als je nog steeds geïnteresseerd bent nadat je financiën op orde zijn.

Zelfs als je geldschieter met zulke geweldige opties komt dat je probleem is opgelost, overweeg dan om deze ideeën voorlopig overnemen. Dit is een bijzonder goed moment om waar mogelijk geld te besparen en te werken aan het opbouwen van een noodfonds. Op die manier ben je klaar wanneer de volgende financiële storm losbarst.

 

https://leningmetbkr.com/leningen/550-euro-lenen/