Hovenier Vleuten
Image default
Meubels

Waarom een design vloerkleed onmisbaar is

In veel woonkamers en woonruimtes vinden we het terug, het vloerkleed. Het is natuurlijk niet voor niks dat veel mensen ervoor kiezen om een vloerkleed toe te voegen aan de inrichting van hun woning. Vooral het design vloerkleed wordt steeds populairder en is onmisbaar geworden in het interieur. Als je nog geen design vloerkleed hebt, vertellen wij jou in deze blog meer over waarom je zeker eens zou moeten overwegen om er eentje te kopen. 

Creëer een prachtig geheel

Een design vloerkleed is een geweldige toevoeging aan je interieur omdat het ervoor zorgt dat een kamer of ruimte persoonlijkheid en warmte uit gaat stralen. Daarnaast kun je een mooi vloerkleed ook uitstekend combineren met andere leuke accessoires en items binnen je inrichting. Zo ben je in staat een prachtig geheel te creëren.

Perfect voor een gehorige woning

Een ander groot voordeel van een design vloerkleed is dat het een geluiddempend effect heeft. Vooral als jouw woonruimte een appartement is, is dit een belangrijke eigenschap van het vloerkleed. Het zorgt ervoor dat alles in huis net iets minder gehorig wordt. Hierbij geldt; hoe dikker en groter het vloerkleed, hoe groter het geluiddempend effect zal zijn. Voor een gehorige woning of een gehorig appartement is een design vloerkleed dus de perfecte oplossing. Naast dat het vloerkleed mooi is en sfeer aanbrengt, is het ook nog eens functioneel. 

Altijd warme voeten

Een andere functionele eigenschap van een design vloerkleed is dat het koude voeten tegen gaat. Heb jij vaak last van koude voeten? Dan zou een vloerkleed jou veel voordeel op kunnen leveren. Een vloerkleed voelt namelijk lekker warm aan en houdt jouw voeten warm tijdens de koude dagen van het jaar. 

Geef je interieur een andere uitstraling

Vloerkleden zijn niet enkel functioneel, met een vloerkleed kun je ook de uitstraling van je interieur veranderen en een stijlvolle sfeer aanbrengen in de kamer. Het geeft net een beetje een extra ‘touch’ aan de ruimte, waardoor jouw interieur een prachtige boost krijgt. Een nieuwe trend die we op zien komen zijn de ronde design vloerkleden die je toe kunt passen in welke woonstijl. 

Eenvoudig switchen

Dat een vloerkleed eenvoudig te vervangen is, is ook een groot plus plunt. Je bent bijvoorbeeld niet meer tevreden over je vloerkleed, je wilt een andere kleur vloerkleed of je vloerkleed is zodanig beschadigd geraakt dat het niet meer te herstellen is.  Je kunt je vloerkleed dan simpel en snel vervangen zonder hier te veel moeite voor te doen.

Design vloerkleden en meer

Design vloerkleden zijn dus niet alleen mooi maar ook nog een ontzettend functioneel! Een vloerkleed is daarom onmisbaar in het interieur van een woning. Wil jij nog meer inspiratie op doen over design meubels? Lees dan meer over design meubels op de blog van Plaisier.

https://www.plaisierinterieur.nl/