Hovenier Vleuten
Image default
Kinderen

Verschillende soorten fietstassen

Verschillende soorten fietstassen

Het maakt niet uit of je fietst om een ​​lange reis te maken of om naar je kantoor te pendelen, je moet altijd een aantal essentiële dingen bij je hebben. Het kan bijvoorbeeld verstandig zijn om een waterfles, eten of een kleine reparatieset mee te nemen. In dat geval heb je een tas nodig om al deze spullen gemakkelijk mee te nemen. Wanneer je een meisjesfiets 16 inch of een volwassenfiets koopt, moet je overwegen om deze uit te rusten met producten zoals een fietstas, bagagedrager of mand. Op die manier kun je altijd alles meenemen wat je nodig hebt voor een fietstocht of een rit naar school of kantoor. Je hoeft dan geen rugzak meer te dragen om je spullen in te vervoeren. Welk type fietstas past dan bij jouw fiets? Hieronder zetten we verschillende soorten fietstassen op een rij.

Zadeltassen

Wanneer je een fietstas kopen gaat, moet je nadenken over wat je mee wilt nemen. Zo kun je het type en de maat van de fietstas die bij jou past bepalen. Als je fietsgereedschap, bandenlichters of een kleine snacks mee wilt nemen, kun je ervoor kiezen om een ​​zadeltas aan te schaffen. Deze naam geeft al aan dat je deze tas onder het zadel bevestigt. Je kunt een zadeltas alleen gebruiken om kleine spullen mee te nemen omdat het formaat van deze tas niet te groot is. Doordat deze tas op het frame van de fiets wordt gemonteerd, weet je zeker dat je de essentials nooit thuis laat. De zadeltas is een handig hulpmiddel, niet alleen voor woon-werkverkeer op de fiets, maar ook voor lange tochten.

Tassen voor aan het stuur

Dit type fietstas wordt met spanbanden of klemmen aan het stuur bevestigd. Hij is geschikt voor volwassenen en kinderfietsen. Als je kinderen een fietstas voor aan het stuur hebben, hoeven ze geen peuterrugzak meer te dragen als ze fietsen. Deze tas is handig om veelgebruikte spullen in mee te nemen. Je kunt hem gebruiken om zonnebrandcrème, snacks of een camera in mee te nemen. Een tas die aan het stuur zit is toegankelijker dan een zadeltas. Sommige van de tassen voor aan het stuur zijn aan de bovenzijde voorzien van doorzichtig plastic. Op deze manier kun je de kaart eenvoudig lezen. Wanneer je dit model kiest, moet je er altijd op letten dat de tas de werking van de remmen niet beïnvloedt. Bovendien moet je het niet overbelasten door te veel spullen mee te nemen, omdat dit je evenwicht kan beïnvloeden.

Frametassen

Zoals de naam al aangeeft, wordt deze tas aan de bovenbuis of het frame van de fiets bevestigd. Deze tas is ideaal om wat etenswaren en gereedschap in mee te nemen. In deze tas kun je ook je mobiele telefoon kwijt. Je kunt alle benodigdheden in frametassen gemakkelijk te bereiken. Voor tourtochten kun je kiezen voor een groter model frametas. Welk type fietstas je ook kiest, je moet ervoor zorgen dat de tas bij jouw behoeftes past. De tas moet waterbestendig en gemakkelijk toegankelijk zijn.