Hovenier Vleuten
Image default
Bedrijven

Tuin sproeien met een waterpomp

Omdat door de opwarming van aarde de zomers steeds warmer zullen worden is het nodig om steeds meer uw planten en gras nat te houden om dit mooi te houden. Maar wie heeft er nou tijd om elke zomeravond met een tuinslang de tuin te sproeien? Precies, niemand. Daar kunt u beter voor in de plaats naar het strand gaan of een stuk fietsen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig een hoop oplossingen voor het nat houden van uw geliefde tuin. U kunt bijvoorbeeld sprinklers installeren, of een sproeier neerzetten waardoor u het niet meer zelf hoeft te doen. Maar hoe werkt dit en wat heeft u er allemaal voor nodig om dit te realiseren? Lees het in deze blog.

Voor de sprinklers heeft u een waterpomp nodig. Er zijn verschillende soorten waterpompen, zo zijn er dompelpompen: dit zijn pompen die in water geplaatst moeten worden om het water hieruit te pompen. Dit kan een pomp zijn die alleen schoon water kan pompen maar ook pompen met een ingebouwd filter bestaan en deze kunt u ook in de sloot hangen om zo water op te pompen voor uw tuin.

Uiteraard is er elektriciteit nodig voor een waterpomp om te werken. Deze moet in een stopcontact worden gestopt om de nodige elektriciteit uit het lichtnet te gebruiken. Indien u geen mogelijkheid heeft om een waterpomp aan elektriciteit aan te sluiten kunt u er ook voor kiezen om een waterpomp te kopen die op benzine of diesel loopt. Hier heeft u geen elektriciteit voor nodig.

Indien u een elektrische waterpomp aansluit (deze kan uiteraard ook met een benzine motor of diesel motor zijn). Zitten hier vaak de onderdelen om het water te verdelen over de gehele tuin bijgevoegd. Dit kunnen sprinklers zijn of een tuinslang waarmee het water naar een centraal punt wordt gestuurd. In elk geval zult u klaar zijn voor de warme zomer met een waterpomp voor uw tuin!

http://www.waterpompshop.nl