Hovenier Vleuten
Image default
Tuin en buitenleven

Kom tot de juiste beplanting zonder groene vingers

Tuinieren is niet voor iedereen weggelegd, maar een mooie en verzorgde tuin vinden we allemaal wel belangrijk. Maar hoe doe je dat nu wanneer je weinig kennis hebt van groen en een hovenier te duur vindt? Gelukkig is er tegenwoordig op internet veel informatie te vinden over tuinplanten en tuinieren, maar de slag van ‘tuinidee’ naar ‘droom tuin’ blijft vaak uit. Gelukkig is Plant & Grow erin geslaagd om mensen zonder al te veel kennis toch tot de juiste beplanting te laten komen. Hoe? Lees dan snel verder!

Kies de juiste plant!

Dankzij een kinderlijk eenvoudige zoek- en verfijn functie wordt het voor mensen met weinig kennis van groen makkelijk gemaakt om toch tot geschikte tuinplanten te komen voor in zijn eigen tuin. Mensen hoeven in eerste instantie namelijk niet de eigenschappen van de plant te weten, maar de wensen die ze zelf hebben! Aan de hand van hun eigen wensen, worden passende planten getoond.

Zoek je bijvoorbeeld een plant die niet hoger wordt dan 50 cm, het gehele jaar wintergroen is en in de zomermaanden bloeit? Dat kan! Verfijn naar wens de zoekfunctie op de website en Plantengrow.nl toont je de passende planten voor in je tuin.

En de verzorging dan?

Jaaah, deze vraag zagen wij al aankomen! Daarnaast wordt informatie gegeven over de verzorging van de tuinplanten, zoals bijvoorbeeld het snoeien en bemesten ervan. Zo weet je dus precies welke verzorging de plant op welk moment nodig heeft.

Heb je een aantal passende en mooie planten gevonden die wel zullen passen in je tuin? Dan hoef je vanaf nu ook niet meer naar het tuincentrum want alle tuinplanten die op de website van Plant & Grow worden getoond, zijn eenvoudig online te bestellen. Een bijkomend voordeel is dat de tuinplanten vers van de kweker wordt geleverd waardoor je ten eerste verzekerd bent van topkwaliteit planten en ten tweede zeer voordelig uit bent! Na ontvangst van betaling worden de planten binnen enkele dagen bij je thuis bezorgd.

Populaire en makkelijke tuinplanten

Op het moment zijn siergrassen erg in trek in Nederland en België. Door de grote diversiteit aan siergrassen en de combinatiemogelijkheden is er voor iedere tuin, of deze nu groot of klein is, een perfect passende siergras te vinden. Veelgebruikte soorten zijn momenteel de Carex, Liriope, Pennisetum, Miscanthus en Festuca. 

Natuurlijk doen de vaste planten, bodembedekkers het de klassieke ‘Buxushaag’ het ook nog steeds goed in de tuin. Voor wie opzoek is naar rijkbloeiende vaste planten kan het beste kiezen voor de Echinacea, Anemone, Coreopsis of Campanula. Combineer deze vaste planten en siergrassen met wintergroene (sier)heesters en klimplanten en je kunt het gehele jaar genieten van je tuin!

Heb je een hekel aan onkruid? Zet dan maagdenpalm planten (ook wel bekend als Vinca) in je tuin. Deze bodembedekker groeit ontzettend snel waardoor onkruid geen kans krijgt om zich te ontwikkelen in de tuin.