Hovenier Vleuten
Image default
Bedrijven

Een houten vloer egaliseren als goede basis

Veel van de oudere huizen in Nederland hebben een houten vloer liggen. Hout is een natuurlijk product dat over de jaren heen gaat bewerken en niet meer helemaal recht zal zijn. Het kan zijn dat de houten vloer die in een huis ligt niet meer helemaal naar jouw smaak is. Er zijn verschillende opties die je kunt uitvoeren om het huis en de vloer toch weer volledig naar jouw smaak te maken.

Het opschuren en behandelen van een houten vloer

Een eerste optie is het opschuren en behandelen van de houten vloer. Hout kan goed bewerkt worden waardoor het vaak mogelijk is om het hout dusdanig te bewerken zodat het wel weer naar jouw smaak is. Een eerste stap is meestal het opschuren van het hout zodat de oude bewerking en lak van het hout af gaat. Vervolgens kun je kiezen voor verschillende afwerkingen. Er zijn meerdere kleuren waarin het hout geschilderd kan worden. Daarnaast is er ook nog de keuze tussen een matte of glanzende finish van het hout.

De houten vloer egaliseren

Mocht je hout in zijn algemeen niet willen als vloer, dan is een houten vloer egaliseren wellicht een goede optie. Hout kan namelijk nog prima dienen als ondergrond voor een andere vloer. Aangezien hout vaak krom gaat staan over de jaren heen, is het van belang dat het hout egaal is voordat er een andere vloerbedekking overheen gaat. Doe je dit niet, dan is er een grote kans dat je sneller oneffenheden gaat zien in je vloer.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-houtenvloer/