Wat je moet weten over chip-tuning

Motorchip-afstemming is eigenlijk een methode waarmee het computercontrolesysteem opnieuw wordt geprogrammeerd, waardoor de auto binnen andere parameters beter presteert. De prijs van een dergelijke service kan sterk variëren, afhankelijk van hoe u het gedaan krijgt. Kortom, een motorafstemming-chip is een essentieel onderdeel van uw voertuig, is complexe en elektrische systemen. Het wijzigt de prestaties van uw motor, specifiek het ontsteking en het remsysteem.

 

Motorafstemming kan worden gedaan met elektronische motortuning of EC-afstemming. Elektronische motorafstemming of EET, is de meest voorkomende vorm van chiptuning. De onderdelen die worden gebruikt voor het uitvoeren van elektronische motorafstemming of EC-afstemming, omvatten chipantenne-mounts, luchtreiniger luchtstroommeter, luchtfilter, instelbare luchtpomp, precisieluchtfilter, precisiereganingscontroller, snelheidstoenaarde weerstanden, spanning verhoogde spoelen, permanent Sommige van de componenten die moeten worden vervangen bij het uitvoeren van elektronische motorafstemming zijn zekeringhouders, relais, bedrading weefgetouw en brandstoftank.

Mogelijk moet u ook de vacuümpomp of de carburateur vervangen als het niet goed werkt.

 

Een van de voordelen van het doen van chip-afstemming is dat de prestaties van de auto sterk kunnen worden verbeterd. Timing is ook een van de belangrijke factoren bij het beheersen van de hoge prestaties van de auto. Het doel van timing is om de juiste rendementen van de motoren in te stellen. Met de hulp van chiptuning kunt u de pk van uw motor verhogen tot meer dan 400 paarden, maar tegelijkertijd kunt u ook de versnelling afstemmen.

 

Over het algemeen hebben chip-afgestemde auto’s betere prestaties en snelheid.

Zorg er bij het afstemmen van de motor van uw auto of u de kwaliteit van het eindresultaat niet opoffert. De prestaties van de auto zullen niet verloren gaan, zelfs als u de timing van de motor wijzigt. Bovendien zal uw voertuig nog steeds de betrouwbaarheid hebben die het heeft gebruikt.

 

Als u een chiptuning gaat uitvoeren, zorg er dan voor dat u eerst alle bovenstaande dingen beschouwt voordat u een definitieve beslissing neemt. Vergeet niet altijd dat u uw veiligheid en het welzijn van uw motor niet in gevaar moet brengen terwijl u probeert zijn prestaties te verbeteren. Vergeet niet dat een motor veel energie kan produceren en extra stroom nodig heeft extra brandstof nodig om goed te functioneren.

Als je iets verkeerd doet, zou je motor kunnen ontploffen of vuur vangen.

 

Als u een snellere auto wilt hebben, is het mogelijk om dit te doen als u weet wat u doet. Er zijn veel manieren om uw voertuig sneller te laten afgebroken. Sommige van deze manieren omvatten het uitvoeren van illegale wijzigingen aan het voertuig. Sommige anderen vereisen met behulp van illegale apparaten of upgrades. Als u van plan bent om een chip-afstemming op uw voertuig te doen, onthoud altijd dat het altijd beter is om veilig te zijn dan sorry.

Klik hier voor alle details https://www.chipperformance.nl/