Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

Veranda versus een terrasoverkapping

Wil je jouw tuin een nieuwe look geven? Heb je wel eens gedacht aan een veranda of een terrasoverkapping? Hierdoor zorg je voor een stuk meer luxe in je tuin. Lees in dit artikel de verschillen tussen een veranda en een terrasoverkapping.

Voordelen van een veranda en terrasoverkapping

Een terrasoverkapping en een veranda hebben veel dezelfde voordelen. Als je op termijn jouw huis wilt verkopen heeft het als voordeel dat het je woningwaarde kan laten stijgen. Daarnaast is het erg handig als je ook met slecht weer buiten wilt zitten of je tuinmeubelen wilt beschermen. Verder beschermt een veranda of terrasoverkapping je tegen de zon. Dit is belangrijk dan je denkt. Veel mensen houden er van langere tijd in de zon te zitten. Echter is dit niet goed voor je huid. Vooral tussen 13.00 en 15.00 kan je beter niet in de felle zonlicht zitten. Door een veranda en terrasoverkapping kan je op een veilige manier toch buiten van de zon genieten. Ten slotte kan het zorgen voor meer privacy in je tuin. Dit is erg handig als jouw bovenburen zicht hebben op je tuin.

Voordelen van een veranda

Een voordeel van een veranda is dat het ook voor luxueuze uitstraling kan zorgen. Daarnaast vervaag je hiermee de grens tussen binnen en buiten. Een ander voordeel is dat je met een veranda energie kunt besparen. Dit komt, doordat je hierdoor een extra isolatielaag hebt op je huis.

Nadelen van een veranda

Een nadeel van een veranda is dat je het alleen kunt plaatsen als je het kan monteren aan je woning. Je monteert het altijd aan een zijde van je woning. Dit wordt meestal gedaan aan de achterzijde van een huis. 

Voordelen terrasoverkapping

Je kunt verschillende soorten terrasoverkapping aanschaffen, zoals een houten en glazen overkapping. Een voordeel van een terrasoverkapping ten opzichte van een veranda is dat je het overal kunt plaatsen in je tuin. Het kan voor je woning, maar ook bijvoorbeeld boven een jacuzzi of boven een plek om buiten te eten.

Nadelen terrasoverkapping

Een nadeel van een terrasoverkapping is dat je hierdoor minder zonlicht krijgt in je tuin. Een ander nadeel is dat je soms vergunningen nodig hebt. Dit is echter meestal niet het geval. Bij de keuze tussen een terrasoverkapping en veranda is het vooral belangrijk te kijken wat je het mooist vindt. Veel nadelen en voordelen zijn namelijk hetzelfde.

Ben je op zoek naar een goede terrasoverkapping of veranda? Check dan eens de website https://www.vankootentuinenbuitenleven.nl/. Bij Kooten Tuin en Buitenleven vind je een groot aanbod qua terrasoverkappingen en veranda’s. Zo zit er altijd een terrasoverkapping of veranda bij die past bij jouw smaak. Je kunt de terrasoverkappingen en veranda’s ook bekijken in een van showrooms.